Over merchandise en merchandising

Wat zijn trucker caps?

 

Er bestaan enorm veel soorten petten die onderling ook weer allemaal verschillende variaties hebben. Eerder schreef ik over snapback caps, en nu leg ik je graag uit wat een trucker cap precies is.

Een baseball pet, maar dan anders

Een trucker cap heeft hetzelfde model als een baseball pet. Een gebogen klep, button bovenop en gemaakt uit 5 of 6 vlakken (panelen). Het grote verschil tussen een trucker cap en een gemiddelde baseball pet zit in het gebruikte materiaal.

trucker cap

Een baseball pet wordt over het algemeen gemaakt van katoen, een trucker cap daarentegen heeft vaak een voorkant (voorpaneel) van gestoffeerd schuim.

De rest van de pet bestaat uit plastic gaas (mesh) zodat het een ademende werking heeft. Door het gebruik van het gaas biedt de pet meer verkoeling in de zon en tijdens warm weer.

En dat was een fijne eigenschap voor de oorspronkelijke doelgroep: De pet is oorspronkelijk ontworpen als promotieartikel van Amerikaanse landbouwbedrijven voor boeren en vrachtwagenchauffeurs, die vaak in het warme weer buiten aan het werk zijn. Vandaar dus ook de naam “trucker cap”

De voorkant van de cap is vaak wat harder en staat omhoog zodat een trucker cap vaak hoger is dan de meeste baseball caps. Aan de achterkant zit meestal een in maat aanpasbare plastic sluiting of klitteband.

Trucker caps met uw logo of ontwerp

Natuurlijk kun je bij ons trucker caps laten maken met je eigen logo of ontwerp. We kunnen je adviseren bij het ontwerp maar ook het volledige ontwerp voor je maken.

Voor minder grote oplages (10 tot 300 stuks) hebben we een aanbod in standaard trucker caps. Het is ook mogelijk om volledig custom made trucker caps bij Merchandise.nl te laten ontwerpen en produceren.

Er kan veel en we brengen de mogelijkheden graag voor je in kaart. Mocht je vragen hebben dan stuur gerust een mailtje naar info@merchandise.nl of bel ons op +31 497 555 320.

Deze post is geschreven door

Ik werk sinds begin 2014 bij Merchandise.nl als grafisch ontwerper. Ik verzorg de ontwerpen voor verschillende soorten merchandise van bands, artiesten en festivals en maak ontwerpen voor op maat gemaakte bedrijfskleding en custom made artikelen. Ook ontwerp ik onze flyers en advertenties en hou me bezig met de verbetering van onze websites.

Ik schreef al 13 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: | LinkedIn

Geef je mening!

Zoek in aanbod

  • Over Brand Merchandise

    Brand Merchandise is het weblog van Merchandise.nl U kunt bij ons terecht voor de productie al uw bedrukte textiel en kleding, emblemen, pins en buttons, petten en mutsen en verder eigenlijk alles wat u kunt verzinnen op het gebied van premiums en geschenken. Voor meer informatie kunt u ons bereiken op +31(0)497 555 320 of via onze contactpagina.
  • Recente berichten

  • Onderwerpen:

  • Platform Promotional Products

    Merchandise.nl is lid van