Over merchandise en merchandising

alles wat je altijd al wilde weten over Buttons!

 

Buttons, al een héle tijd een leuk promotiemiddel.

We leveren ze in vier formaten (25, 38, 56 en 75mm diameter) en krijgen best vaak de vraag welk formaat nu het meest geschikt is voor welk doeleinde, dus, bij deze:

25mm – veelal gebruikt voor bands en muziek, kleine, erg subtiele, button die ook erg geschikt is voor kinderen (het is namelijk érg trendy om je (bedrukte of geborduurde?) (platen)tas (die wij ook leveren) vol buttons te spelden).
38mm – subtiele button die iets meer ruimte geeft voor leesbare teksten en logo’s. Vaak gebruikt voor o.a. congressen, team-identificaties (verschillende kleuren/teksten), trouw- en andere feesten, maar ook voor bands, bedrijven die een iets prominenter logo willen plaatsen.
56mm – de klassieke ‘grote’ button, ruim genoeg om 3 leesbare regels tekst te plaatsen en een flink logo erbij. Wordt gebruikt om op te vallen. Leent zich dus ook prima voor feesten en partijen, carnavalsverenigingen, duidelijke identificatie van uw medewerkers en/of klanten op beurzen etc.
75mm – ontzettend grote button die meestal gebruikt wordt om een statement te maken; bij series buttons in verschillende maten staat op de 75mm button bijvoorbeeld de belangrijkste mededeling.

avianbuttons.jpg buttonrambler.jpg zonnebloembuttons.jpg

Dan zijn er ook vaak vragen over het aantal te gebruiken kleuren bij buttons. In principe combineren wij al het drukwerk voor buttons in CMYK full colour, waardoor de vaste prijzen op onze site ook op basis daarvan zijn. Eventueel drukken wij natuurlijk ook in exacte PMS kleuren; prijzen daarvoor zijn voor kleine aantallen niet bijster interessant, maar bij grote aantallen (1000+) is het verschil in prijs wel te overzien. Bij hele grote aantallen in weinig kleuren is er vrijwel geen prijsverschil meer.

Buttons ontwerpen is, mits je beschikking hebt over Adobe Photoshop, heel makkelijk met onze sjablonen (die je via onze site kunt downloaden)

buttonsjabloon.jpg

De sjablonen zijn per button reeds op de exacte maat; overal staan twee zwarte cirkels op, waarvan de kleinste cirkel het front van de button aangeeft, en de grootste cirkel de omslag (ook wel bleed genoemd), welke om de rand van de buttons heengevouwen wordt. De groene opvulling van de vierkant is puur voor ons om makkelijker de cirkelvorm uit te kunnen snijden. De zwarte hulplijnen hoeven niet op de button te blijven staan, ze zijn er alleen om het makkelijker te maken je ontwerp goed te positioneren.

goodbuttonsized.gif goodbuttonresult.gif

Al onze buttons worden in principe handgesneden en -gemaakt. Bij veel andere fabrikanten zul je een ander type buttons in de maten 25, 38 en 56mm tegenkomen; onze buttons 25mm buttons zijn over het algemeen wat platter en de 38mm en 56mm buttons zijn voorzien van een solide plastic achterplaat, welke ook als clip (voor klembevestiging op revers of borstzak) te leveren is.

We worden overigens ook vaak gebeld voor ‘zelfmaakbuttons‘, die we leveren via onze website Buttonmachine.nl.

Momenteel (2010) zijn we bezig om een extra site gespecialiseerd in Buttons te lanceren, je kunt zien hoe ver we zijn op buttons maken.nl

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.