Over merchandise en merchandising

De verschillende uitvoeringen pins uitgelegd

 

hard email

Wanneer je pins wenst te bestellen, valt het je meteen op dat er verschillende uitvoeringen mogelijk zijn. Hierdoor komt de vraag al snel welke uitvoering het beste bij je ontwerp past en je dus best kan bestellen.

Daarom zetten we hier even de belangrijkste punten per uitvoering op een rij, zodat je aan de hand hiervan kunt bepalen welke uitvoering pins je best kunt bestellen.

Emaille speldjes

Emaille speldjes herken je aan hun metalen basis die ingekleurd wordt met verschillende (emaille) kleuren. Omdat eerst de metalen basis gemaakt wordt en het speldje daarna wordt ingekleurd met email, is er altijd een metalen rand tussen de verschillende kleuren (anders zou de kleuren in elkaar overlopen). Binnen de emaille pins hebben we 2 mogelijkheden, namelijk hard en zacht email.

Verschil in kwaliteit van de emaille pins

zacht email

Email is de benaming voor het materiaal waarmee de speldjes ingekleurd worden, de metalen basis is dus voor beide uitvoeringen gelijk.

Binnen deze 2 soorten inkleuring is hard email de beste kwaliteit van de 2; deze is krasbestendig. Hierdoor zijn ze erg duurzaam, en worden deze speldjes vaak besteld als erespeldjes, jubileumspeldjes, speldjes voor Ronde Tafels, Rotaryclubs en andere groeperingen, ambassades, overheden enz.

De voordeligere uitvoering is de versie in zacht email. Omdat deze zo voordelig zijn, worden ze vaak door carnavalsverenigingen besteld als jaarlijks themaspeldje, maar ook als weggever bij opendeurdagen en beurzen, of als deelnemerspins voor grote (sport)evenementen  zijn deze speldjes erg populair.

Eventueel kunnen de zacht emaille speldjes extra voorzien worden van een laag epoxyhars voor extra bescherming. Omdat hard email al van zichzelf krasbestendig is, is het niet nodig om deze te voorzien van epoxyhars.

zacht email met epoxy

Zichtbaar verschil

 Buiten de prijs ‘zie of voel’ je ook al een verschil tussen hard en zacht emaille speldjes, namelijk het verschil in hoogte tussen de ingekleurde delen en de metalen basis.

Bij zacht email ligt de kleur wat dieper, waardoor er een zichtbaar verschil is in hoogte tussen de kleur en het metaal. Bij hard email heeft de inkleuring ongeveer dezelfde hoogte als het metalen randje rondom.

Wanneer de zacht emaille speldjes een epoxylaag krijgen, is dit verschil niet meer zichtbaar; dan zie je een transparant glanzende laag over de volledige pin.

Gedrukte speldjes

gedrukt speldje

Bij deze speldjes wordt je ontwerp in feite 1 op 1 overgenomen, en gedrukt op een ondergrond naar keuze (aluminium, brons of staal). Deze gedrukte pins krijgen altijd een laag epoxyhars ter bescherming.

Wanneer je een speldje wenst met foto, een ontwerp met verschillende verlopen en details (full color), of  een speldje zonder metalen rand rond de verschillende kleuren, dan is een gedrukt speldje de uitkomst!

Daarbij wordt de vorm van de gedrukte speldjes ook altijd aangepast aan de vorm van je logo/ontwerp voor een uniek resultaat.

Metalen speldjes met reliëf

Metalen speldjes met reliëf

Bij metalen speldjes met reliëf wordt je logo in relïef weergegeven op een lager gelegen ondergrond.

Deze ondergrond kan rond of rechthoekig zijn, maar kan ook uitgesneden worden in de vorm van je logo.

Vaak krijgt de lager gelegen ondergrond nog een gezandstraald effect om het contrast tussen het glanzende logo en de lager gelegen ondergrond te versterken.

3D speldjes

Een variant binnen de metalen speldjes is de 3D uitvoering. Hierbij wordt aan de hand van een foto of een ontwerp een 3D mal gemaakt waarmee de speldjes vervolgens in metaal gegoten worden. Hierdoor zijn ronde 3D vormen mogelijk.

3D metaal

Omdat deze mal erg kostbaar is, hanteren we een minimale oplage van 300 stuks voor de 3D uitvoering.

 

 

Deze post is geschreven door

Ik werk sinds 2008 bij Merchandise.nl, en ben verantwoordelijk voor de grafische werkzaamheden, maar ook inkoop en verkoop horen tot mijn dagelijkse bezigheden.

Ik schreef al 5 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.