Over merchandise en merchandising

Hangt de capuchon over mijn print?

 

Een trui met capuchon (ook wel hooded sweater of hoodie genoemd) is een populair merchandise artikel. Verkrijgbaar in alle soorten en maten, met of zonder rits en al dan niet een zak aan de voorkant.

Als er een print op de achterkant van de trui komt, krijgen we regelmatig de vraag of de capuchon daar niet overheen gaat vallen.

Dragen = weten

Er is een behoorlijk verschil tussen hoe de capuchon over de print valt als je de trui in je handen hebt, ten opzichte van wanneer je hem draagt.

Als je de trui in je handen hebt, valt de capuchon een stuk verder naar achteren waardoor deze een stuk verder over de print valt.

Trek je vervolgens de trui aan, dan wordt de muts een stuk verder naar voren getrokken en zul je zien dat de capuchon een stuk hoger zit. Gebruik bij het ontwerpen van een back print dus altijd altijd een “gedragen” trui als referentie.

Houd rekening met het ontwerp

Normaliter plaatsen we de bovenkant van de print ongeveer 7 centimeter van de boord. Het is sterk afhankelijk van het ontwerp van de print of dat voldoende is.

Het kan heel mooi zijn als de print een stukje onder de capuchon valt. Staan er aan de bovenkant van het ontwerp echter belangrijke elementen, dan is het wellicht verstandiger om de print een stukje naar beneden op te schuiven.

Hieronder zie je een trui met capuchon die we afgelopen jaar voor Fortarock gemaakt hebben. Hier zie je duidelijk een ontwerp met bovenin een heel belangrijk element (het festivallogo).

Daarom hebben we ervoor gekozen om de print wat verder naar beneden te plaatsen. Hierdoor is het logo ook goed te zien als men de trui draagt.

Fortarock

De grootte van de opdruk

Ook belangrijk: de grootte van de print. Een print op de achterkant van een hoodie kan maximaal 35 cm breed en 45 cm hoog zijn. De print wordt in het midden van de trui geplaatst.

Maximale afmetingen print op achterkant sweater

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen of opmerkingen hebben, bel gerust op +31 497 645 101, of stuur een mailtje naar info@merchandise.nl.

Deze post is geschreven door

Ik werk sinds begin 2014 bij Merchandise.nl als Lead Designer. Ik realiseer de concepten en ontwerpen voor verschillende soorten campagnes, kleding(lijnen), logo's en huisstijlen, drukwerk, websites, merchandise van bands, artiesten en festivals en maak ontwerpen voor op maat gemaakte bedrijfskleding en custom made artikelen.

Ik schreef al 18 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.