Over merchandise en merchandising

Je eigen kledinglijn laten ontwikkelen, een kledingmerk beginnen, bedrijfsmode.

 

Op veler verzoek ga ik wat uitgebreider in op de korte vooraankondiging van de mogelijkheden met betrekking tot het ontwikkelen van eigen kledinglijnen, merchandise en/of bedrijfsmode. We zijn natuurlijk al bezig met de ontwikkeling van een complete website die alle mogelijkheden schetst, maar ik waag een poging mijn langste blogpost ooit te maken en de mogelijkheden even weer te geven.

Het is eigenlijk zowel een heel simpel, als een ontzettend gecompliceerd verhaal. Ik zal proberen e.e.a. eenvoudig uiteen te zetten en te ondersteunen met afbeeldingen die een duidelijker beeld zouden moeten geven. Voor vragen kun je ons tijdens kantooruren altijd bereiken op +31(0)497 555 320 of mailen op info@merchandise.nl.

Houd er rekening mee dat de minimumoplage ALTIJD 300 stuks per artikel en ontwerp is!

We werken samen met een gerenommeerde kledingfabrikant alsmede een collectief aan mode-ontwerpers. Hierdoor bieden we dus de mogelijkheid om op basis van een zo compleet mogelijke briefing (en eventueel budget) een compleet voorstel voor een artikel of complete kledinglijn te doen inclusief enkele schetsontwerpen in de richting van de briefing.

Zo’n briefing moet op z’n minst de volgende kenmerken bevatten:

  • Doelgroep (bijvoorbeeld 15-25 jaar)
  • Gewenste uitstraling (voorbeelden; klassiek, trendy, rock’n’roll)
  • Voorkeur voor artikelen (poloshirts, sweaters, tanktops etc)
  • Toepassing (bedrijfskleding/kledingmerk/merchandising)

Op basis daarvan maken we dan in eerste instantie een serie schetsen, waarvan de beste(n) uitgewerkt kunnen worden; of het nu slechts 1 artikel als een complete kledinglijn gaat worden. Omdat ik altijd van mening ben dat beelden meer zeggen dan woorden kunnen vertellen; hier een groot aantal voorbeelden van wat er zoal mogelijk is:

voorbeeld kledinglijnvb2.jpgvb3.jpg

vb10.jpgvb11.jpgvb12.jpg

vb7.jpgvb8.jpgvb9.jpg

vb4.jpgvb5.jpgvb6.jpg

vb13.jpgvb14.jpgvb15.jpg

Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen we diverse veredelingstechnieken toepassen; de beperkingen die er zijn met zeefdruk op bestaande textiel vervallen in dit geval compleet. Zo kunnen we flock en zeefdruk combineren, met 3D print (al dan niet met reflectie-, corrosie- of antiekeffect) werken, borduren, applicaties aanbrengen en ga zo maar door.

Je kunt eenvoudig aangeven welke technieken je graag toegepast zou willen zien, mocht je ons de vrije hand geven dan doen we zelf een voorstel. Hieronder een groot aantal voorbeelden van de mogelijke technieken:

3D vinyl print op t-shirtstrass applicatie op textiel zoals we deze kunnen creí«ren in opdracht.uw kleding kan worden voorzien van diverse applicaties, waaronder deze applicatie met stof.

sierstiknaden of stikborduringen (zoals afgebeeld) op uw eigen kledinglijncombinatie van print met een fleece applicatiecombinatie van print en borduring

vlakke open borduringcombinatie met pailletjes op uw eigen, door ons ontwikkelde en geproduceerde, kleding.lederapplicatie met logo in het leder verwerkt

lasergesneden outline, afgewerkt met sierstiknadeningeweven logo op kleding“in/out” applicatie

metallic en glitterprint combinatieglitter en paillettenGlitter- en glansprint combinatie

“oud” lijkende glansprintcombinatie flockprint over zeefdruknog een combinatie van een applicatie met fleece en zeefdruk

strass in een kristal-lookapplicatie met gestikte outlineAntiek metallic 3D print

3D rubberapplicatie; veel meer detail dan bij borduring3D print met reflecterende inkten3D zeefdruk op kleding

Zo, dat waren een aantal voorbeelden van de mogelijke veredelingstechnieken, hoewel er natuurlijk nog véél meer mogelijk is. Mocht je interesse hebben in deze service dan is het aan te raden een afspraak te maken om een duidelijk beeld te krijgen van je wensen. Zowel een bezoek aan onze showroom (evt. buiten kantooruren op afspraak) als een visite van één van onze medewerkers aan je bedrijf is mogelijk. Bel (+31(0)497 555 320) of mail (info@merchandise.nl) ons om een afspraak te maken.

Ik sluit de post af met een aantal detailbeelden van eerder gerealiseerde artikelen:

detail1.jpgdetail2.jpgdetail3.jpg

detail4.jpgdetail5.jpgdetail6.jpg

Wilt u meer informatie over uw eigen kledinglijn? Bekijk onze informatiepagina over custom made (bedrijfs)kleding.

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn