Over merchandise en merchandising

Hoe start je een eigen kledingmerk op?

 

Een steeds groter wordende tak van ons bedrijf is de private label productie; het produceren van kleding of artikelen met een eigen label en/of naar zelf ontwikkelde modellen. We beantwoorden dagelijks vragen van klanten die voornemens zijn een eigen kledinglijn op te starten maar daar meer informatie over zouden willen hebben, dus bij deze wat extra uitleg.

Dit artikel focust op de productie van kleding

Mocht je op zoek zijn naar informatie over hoe je je eigen kledinglijn aan de man kunt brengen, of financieren, dan vrees ik dat je even verder gaat moeten zoeken. Ons artikel gaat puur over de mogelijkheden voor de productie van je kledinglijn.

Verder met die productie dus

In principe zijn er 3 methodes voor private label productie;

 • omlabelen
 • bedrijfskleding laten maken
 • kleding voor je merk laten maken

label-roostercat-450x144w0

Omlabelen

De methode die voor de meeste klanten binnen handbereik ligt. Je kunt via ons full service (vanaf een bestelling van 100 stuks) kleding laten voorzien van je eigen label, of zelf labels bestellen en in je kleding stikken.

Budget en levertijd

Kleding om laten labelen is de meest voordelige manier van kledingproductie voor je merk. Je kunt via onze site BedrukteTshirts.nl eventueel zelf een eerste calculatie maken; kies eerst voor de techniek “omlabelen”, zoek vervolgens een artikel uit wat je om wil laten labelen, en voeg daarna een bedrukking of borduring toe.

De levertijd voor omgelabelde kleding is gemiddeld 4-6 weken, afhankelijk van het aantal bewerkingen dat toegepast dient te worden.

 • Speciale technieken op BedrukteTshirts.nl

 • alles

  Bedrijfskleding laten maken

  Bij oplages van 300 stuks of meer is het laten maken van bedrijfskleding op maat zowel kostentechnisch als imagetechnisch een verstandige zet.

  Bijkomend voordeel is dat je kleding volledig in dezelfde maatboog wordt ontwikkeld; een t-shirt maat M zal dus altijd hetzelfde passen als een sweatshirt maat M. Kostentechnisch; voor een custom made productie ben je meestal hetzelfde of minder kwijt dan bij het gebruik van bestaande merken, echter kun je de kleding op veel meer manieren van de uitstraling van je bedrijf voorzien.

  Budget en levertijd

  Budgetten zijn zoals hierboven beschreven ongeveer vergelijkbaar met de productie van standaard werkkleding. Levertijden voor de eerste productie zijn gemiddeld 10-16 weken afhankelijk van eventuele correctierondes in de pre-productiefase.

  Als u graag kleding wil laten reproduceren kunt u meer informatie vinden op onze custom made bedrijfskleding informatiepagina.


  artikelen-design

  Kleding voor je merk laten maken

  De meest tijdrovende en kostbare variant, maar natuurlijk wel diegene waarin je totaal vrij bent.

  Je ontwikkelt een model (of wij ontwikkelen dat voor je), met matenschema, waarvan je zelf, of wij, een eerste sample  gaan produceren, vervolgens fine-tunen naar je wensen, en vervolgens in productie neemt. Minimale oplages zijn altijd 300 stuks per model en kleur, maar vaak wordt de prijs pas echt interessant bij grotere oplages.

  Budget en levertijd

  Custom made kleding kun je het beste laten maken als je van plan bent je kledingmerk in een hoger segment te presenteren. Prijsniveau bij oplages vanaf 300 stuks liggen op het niveau te vergelijken met kwaliteitskleding uit een standaardassortiment. Levertijd is gemiddeld 12-16 weken vanaf het moment dat uw offerte en designs goedgekeurd zijn, afhankelijk van aantal benodigde correctierondes.

  Bekijk onze detailpagina over kleding voor je eigen merk laten maken in als u meer informatie wenst.

  Bonus: Wist je ook dat wij caps op maat produceren?

  Dit artikel stamt origineel uit 2006, maar is in december 2016 bijgewerkt met actuele informatie en links.

  Deze post is geschreven door

  Ik ben de eigenaar van Merchandise.nl. Naast dit blog (dat vakgerelateerd is) blog ik ook op Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en schrijf ik incidenteel voor Marketingfacts.nl.

  Ik schreef al 336 posts op Brand Merchandise.

  Volg mij: Twitter | Google+ | LinkedIn

Zoek in aanbod

 • Over Brand Merchandise

  Brand Merchandise is het weblog van Merchandise.nl U kunt bij ons terecht voor de productie al uw bedrukte textiel en kleding, emblemen, pins en buttons, petten en mutsen en verder eigenlijk alles wat u kunt verzinnen op het gebied van premiums en geschenken. Voor meer informatie kunt u ons bereiken op +31(0)497 555 320 of via onze contactpagina.
 • Recente berichten

 • Onderwerpen:

 • Platform Promotional Products

  Merchandise.nl is lid van

  Platform Promotional Products