Over merchandise en merchandising

Hoe start je een eigen kledingmerk op?

 

Ons bedrijf is gespecialiseerd in productie van private label kleding. Zowel voor bedrijfskleding als mensen die een eigen kledingmerk opstarten produceren wij kleding of artikelen met een eigen label en/of naar zelf ontwikkelde modellen.

We beantwoorden dagelijks vragen van klanten die voornemens zijn een eigen kledinglijn op te starten maar daar meer informatie over zouden willen hebben, dus bij deze wat extra uitleg.

Dit artikel focust op de productie van kleding

Mocht je op zoek zijn naar informatie over hoe je je eigen kledinglijn aan de man kunt brengen, of financieren, dan vrees ik dat je even verder gaat moeten zoeken. Ons artikel gaat puur over de mogelijkheden voor de productie van je kledinglijn.

Verder met je eigen kledingmerk opstarten

In principe zijn er 3 methodes voor private label productie;

 • omlabelen
 • bedrijfskleding laten maken
 • kleding voor je merk laten maken

label-roostercat-450x144w0

Omlabelen, een prima instapmethode om een kledingmerk op te starten

De methode die voor de meeste klanten binnen handbereik ligt. Je kunt via ons full service (vanaf een bestelling van 100 stuks) kleding laten voorzien van je eigen label, of zelf labels bestellen en in je kleding stikken.

Kleding om laten labelen

Budget en levertijd

Afhankelijk van het aantal artikelen dat je wil realiseren heb je ongeveer een budget tussen de 500 en 2500 euro nodig voor een eerste productie

Kleding om laten labelen is de meest voordelige manier van kledingproductie voor je merk. Je kunt via onze site BedrukteTshirts.nl eventueel zelf een eerste calculatie maken.

 1. Kies eerst voor de techniek “omlabelen”.
 2. Zoek vervolgens een artikel uit wat je om wil laten labelen.
 3. Voeg daarna een bedrukking of borduring toe.

De levertijd voor omgelabelde kleding is gemiddeld 4-6 weken, afhankelijk van het aantal bewerkingen dat toegepast dient te worden.

 • Speciale technieken op BedrukteTshirts.nl

 • alles

  Bedrijfskleding laten maken

  Bij oplages van 300 stuks of meer is het laten maken van bedrijfskleding op maat zowel kostentechnisch als imagetechnisch een verstandige zet.

  Bijkomend voordeel is dat je kleding volledig in dezelfde maatboog wordt ontwikkeld; een t-shirt maat M zal dus altijd hetzelfde passen als een sweatshirt maat M. Kostentechnisch; voor een custom made productie ben je meestal hetzelfde of minder kwijt dan bij het gebruik van bestaande merken, echter kun je de kleding op veel meer manieren van de uitstraling van je bedrijf voorzien.

  Er is geen beperking qua artikelen; wij produceren poloshirts, t-shirts, overhemden, jassen, bodywarmers, broeken en nog veel meer. Vraag gerust eens vrijblijvend informatie bij ons op.

  Budget en levertijd

  Budgetten zijn zoals hierboven beschreven ongeveer vergelijkbaar met de productie van standaard werkkleding. Levertijden voor de eerste productie zijn gemiddeld 10-16 weken afhankelijk van eventuele correctierondes in de pre-productiefase.

  Ontwerpen van uw bedrijfskleding

  Natuurlijk kunnen wij u ondersteunen bij het ontwerp van uw bedrijfskleding; wij verwerken uw huisstijl in de kleding en voorzien deze desgewenst van diverse extra uitingen waarin uw bedrijfsnaam voorkomt. Zo krijgt uw kleding een meer unieke uitstraling en draagt bij aan een sterk corporate imago.

  Al eerder genoemd maar belangrijk genoeg om nog een keer aan te halen; kleding op maat is in veel gevallen voordeliger dan het voorzien van hoogwaardige bedrijfskleding van diverse personalisaties

  Bedrijfskleding laten maken


  kledingmerk opstarten - kleding laten produceren

  Kleding voor je merk laten maken

  De meest tijdrovende en kostbare variant, maar natuurlijk wel diegene waarin je totaal vrij bent.

  Je ontwikkelt een model (of wij ontwikkelen dat voor je), met matenschema, waarvan je zelf, of wij, een eerste sample  gaan produceren, vervolgens fine-tunen naar je wensen, en vervolgens in productie neemt. Minimale oplages zijn altijd 300 stuks per model en kleur, maar vaak wordt de prijs pas echt interessant bij grotere oplages.

  Qua artikelen hoef je je geen zorgen te maken; of je nu t-shirts, sweatshirts, casual dress shirts of bomberjacks wil, we hebben sinds 2003 een zeer uitgebreid netwerk aan producenten en leveranciers opgebouwd waardoor we het allemaal kunnen realiseren.

  Budget en levertijd

  Custom made kleding kun je het beste laten maken als je van plan bent je kledingmerk in een hoger segment te presenteren. Prijsniveau bij oplages vanaf 300 stuks liggen op het niveau te vergelijken met kwaliteitskleding uit ons standaardassortiment. Levertijd is gemiddeld 12-16 weken vanaf het moment dat uw offerte en designs goedgekeurd zijn, afhankelijk van aantal benodigde correctierondes.

  Afhankelijk van het aantal artikelen dat je wil realiseren heb je ongeveer een budget tussen de 2500 en 10.000 euro nodig voor een eerste productie

  Kleding voor je eigen kledingmerk laten maken

  Bonus: Wist je ook dat wij caps op maat produceren?

  Dit artikel ‘kledingmerk opstarten’ stamt origineel uit 2006, maar is door de jaren heen steeds bijgewerkt met actuele informatie en links.

  Deze post is geschreven door

  Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

  Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

  Volg mij: Twitter | LinkedIn