Over merchandise en merchandising

Wat zijn emaille pins?

 

Bij merchandise.nl kunt u terecht voor alle soorten speldjes. Vaak krijgen we de vraag wat emaille speldjes precies zijn. Dat leg ik je graag uit in deze blog.

Gesmolten glas

Emaille is een dunne laag van gesmolten glas (glazuur). In eerste instantie wordt van het ontwerp een metalen mal gemaakt, altijd met kleine opstaande randjes.

De ruimtes die daartussen ontstaan worden gevuld met emaille. In onderstaande video ziet u het productieproces van emaille pins:

De metalen mal is in verschillende afwerkingen verkrijgbaar. Zoals goudkleurig, zilver, antiek brons of nikkel. En voor de sluiting aan de achterkant heb je ook meerdere mogelijkheden zoals een vlindersluiting, schroefsluiting of een steekspeld.

Emaille is enorm glad (en daardoor erg hygiënisch), heel hard en onbrandbaar. De speldjes kunnen geleverd worden met hard emaille of zacht emaille.

Hard emaille speldjes

Bent u op zoek naar luxe speldjes van hoge kwaliteit dan raad ik hard emaille aan. De techniek van emailleren van deze pins wordt ook wel “cloisonné” genoemd.

De pins worden gevuld met een keramische pasta en vervolgens op hoge temperatuur afgebakken. De techniek zorgt ervoor dat deze pins krasvast zijn en een leven lang mee gaan.

Door deze techniek is de keuze in het aantal kleuren emaille wel enigszins beperkt. Door de techniek van verhitting is het niet mogelijk om alle kleuren te gebruiken.

hard emaille speldjes

Zacht emaille speldjes

Zoek je voordelige speldjes met toch een mooie, luxe uitstraling dan is zacht emaille een goede keus.

Zachte emaille speldjes hoeven niet afgebakken te worden, waardoor er veel meer kleurmogelijkheden zijn. In principe kunnen hiervoor alle pantone kleuren gebruikt worden.

Doordat het proces van verhitting ontbreekt zijn de speldjes wel wat meer schadegevoelig. Een oplossing hiervoor is het aanbrengen van een beschermlaagje epoxyhars.

zacht emaille speldjes

Kleine oplages mogelijk

Het is al mogelijk om hard of zacht emaille pins te bestellen vanaf tien stuks. Mocht je naar aanleiding van dit verhaal vragen of opmerkingen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar info@merchandise.nl of bel ons op +31 497 645 101.

Deze post is geschreven door

Ik werk sinds begin 2014 bij Merchandise.nl als Lead Designer. Ik realiseer de concepten en ontwerpen voor verschillende soorten campagnes, kleding(lijnen), logo's en huisstijlen, drukwerk, websites, merchandise van bands, artiesten en festivals en maak ontwerpen voor op maat gemaakte bedrijfskleding en custom made artikelen.

Ik schreef al 18 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.