Over merchandise en merchandising

Wat zijn snapback caps?

 

Wat snapback caps eigenlijk zijn? Een vraag die ons vaak gesteld wordt, dus goed om even een stukje over te schrijven.

En gelukkig hoeven we er niet al te veel woorden aan te spenderen; een snapback cap is in principe gewoon een “normale” baseball pet, maar dan met een in maat aanpasbare plastic sluiting aan de achterkant.

Vroeger waren deze petten alleen beschikbaar in standaardmaten (ook wel “fitted caps” genoemd). Vanaf begin jaren tachtig werden ze ook met aanpasbare plastic sluiting gemaakt, het “one-size-fits-all” principe, en dat noemen we dus snapback caps.

Er zijn natuurlijk veel meer soorten sluitingen. Deze noemen we een snapback omdat ‘ie een “snap” geluid maakt als je hem openmaakt. De snapbacks zijn de laatste jaren weer steeds populairder als “fashion” item, vooral met een platte klep.

fitted en snapback caps
Links een fitted cap, rechts een snapback cap.

Snapback caps met je eigen ontwerp!

Uiteraard is het mogelijk om bij Merchandise.nl snapback caps te laten produceren, of wat voor caps dan ook. Voor kleine(re) oplages (10 tot 300 stuks) hebben wij een groot aanbod aan standaard snapback caps. Maar we kunnen ook volledig custom made snapback caps laten produceren.

We kunnen je helpen bij het ontwerp, en brengen de mogelijkheden graag in kaart. Uiteraard is het ook mogelijk om een volledig ontwerp door ons te laten maken.

snapback caps

We kunnen de petten in alle soorten en maten realiseren, van een “standaard” pet tot volledig op maat gemaakt. Mocht je vragen hebben dan stuur gerust een mailtje naar info@merchandise.nl of bel ons op +31 497 645 101.

Deze post is geschreven door

Ik werk sinds begin 2014 bij Merchandise.nl als Lead Designer. Ik realiseer de concepten en ontwerpen voor verschillende soorten campagnes, kleding(lijnen), logo's en huisstijlen, drukwerk, websites, merchandise van bands, artiesten en festivals en maak ontwerpen voor op maat gemaakte bedrijfskleding en custom made artikelen.

Ik schreef al 18 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: | LinkedIn