Over merchandise en merchandising

Wat zijn army hats?

 

Er valt veel te vertellen over petten. Eerder schreef ik over snapback caps en trucker caps, deze keer is het de beurt aan een pet die bij iedereen die van oorlogsfilms of -series houdt bekend voorkomt: de army hat.

De army hat: een oude bekende

De army hat (“leger pet” dus) is behoorlijk iconisch. Zoals gezegd, bekend uit de grootste films en series en wereldberoemd gemaakt door Fidel Castro, die zelden zonder zijn army hat in de openbaarheid trad.

De army hat vind zijn oorsprong bij het Amerikaanse leger. Tijdens de Koreaanse oorlog was dit het voornaamste hoofddeksel als een helm niet noodzakelijk was.

Army pet

Gelijkenissen met de baseball pet

Ook de army hat is gebaseerd op het model van de welbekende baseball pet. Over het algemeen vervaardigd van katoen en met een gebogen klep.

Het duidelijke verschil tussen een baseball pet en de army hat is de bovenkant. Deze is bij de army hat plat, wat deze pet zijn karakteristieke model geeft.

Mogelijkheden model en sluiting

Een leger pet kan ook weer aangepast worden naar eigen wens door er bijvoorbeeld een “versleten” look aan te geven of metalen ringetjes met een kleine opening toe te voegen aan de rand, wat de ventilatie ten goede komt.

Vaak heeft de pet een gespsluiting, maar een sluiting met klittenband kan ook. Zelf ben ik niet zo’n fan van klittenband want dat werkt niet echt bij mensen met lang haar, wat er tussen blijft zitten.

Sluitingen voor leger petten
Links een gespsluiting (buckle), rechts een sluiting met klittenband

Standaard en custom made

Voor kleinere oplages van de leger pet (10 tot 300 stuks) hebben we een aantal standaard modellen in ons assortiment waar uw ontwerp of logo op geborduurd of gedrukt kan worden.

Maar natuurlijk kunnen wij een army cap ook volledig op maat gemaakt ontwerpen en produceren, meestal vanaf 300 stuks.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar info@merchandise.nl of bel ons op +31 497 645 101. Wij helpen en adviseren je graag!

Deze post is geschreven door

Ik werk sinds begin 2014 bij Merchandise.nl als Lead Designer. Ik realiseer de concepten en ontwerpen voor verschillende soorten campagnes, kleding(lijnen), logo's en huisstijlen, drukwerk, websites, merchandise van bands, artiesten en festivals en maak ontwerpen voor op maat gemaakte bedrijfskleding en custom made artikelen.

Ik schreef al 18 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: | LinkedIn