Over merchandise en merchandising

Op maat gemaakte petten ontwerpen, hoe gaat dat?

 

Ik heb het al eerder gehad over verschillende modellen caps, zoals trucker caps, snapback caps en army hats.

Voor kleinere oplages van 10 tot 300 stuks hebben we een uitgebreid assortiment aan standaard petten waar je logo of ontwerp op gedrukt of geborduurd kan worden.

Echter, deze keer vertel ik je graag meer over ons proces van het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte petten (custom made caps). Deze zijn over het algemeen te produceren in een oplage vanaf 300 stuks.


Custom made cap door Merchandise.nl ontworpen en geproduceerd voor Kwebbelkop

Het idee

Bij custom made artikelen leert onze ervaring dat het goed werkt om samen om tafel te gaan om de ideeën en mogelijkheden te bespreken.

We bespreken wat je voor ogen hebt, en kunnen daar suggesties en eventuele aanvullingen op geven. Denk hierbij aan welk model je wil, welke afwerking en de kwaliteit. We hebben bij Merchandise.nl veel kennis in huis en kunnen je op alle vlakken goed adviseren

Als je zelf een ontwerp hebt gemaakt bespreken we deze samen om te kijken of deze geschikt is voor wat je voor ogen hebt. En of er eventueel nog zaken aangepast moeten worden om tot het beste resultaat te komen. Uiteraard is het ook mogelijk om het ontwerp volledig door ons te laten maken, op basis van je logo, of volledig “from scratch”.

De mogelijkheden

Omdat de mogelijkheden voor custom made caps zo groot zijn bespreken we het dus graag samen met je. De petten kunnen in alle soorten en modellen gemaakt worden. En vrijwel elk onderdeel is volledig naar eigen inzicht te ontwerpen.

Hieronder een klein overzicht van de mogelijkheden (klik op het plaatje voor een grotere versie).

Mogelijkheden custom made caps

Eerst een sample (“proef”)

Op basis van alle zaken die we samen hebben geïnventariseerd maken we een prijsopgave. Je kunt ervoor kiezen om eerst alleen een sample te laten maken. Een sample is feitelijk een “proef” van je pet. Je krijgt dus daadwerkelijk een fysieke pet in handen.

De kosten van een sample bedragen meestal tussen de 150 en 250 euro, afhankelijk van je wensen en eisen. Als je naar aanleiding van de sample besluit om de petten in productie te laten nemen worden de kosten van de sample in mindering gebracht op de volledige bestelling.

Aanpassingen en productie

Een sample laten maken is dus een ideale manier om te bekijken of alles eruit komt te zien zoals je (en wij) het voor ogen hebben. Natuurlijk kunnen eventuele wijzigingen en opmerkingen verwerkt worden tot een nieuwe sample. De productie van een sample neemt ongeveer 2 tot 3 weken in beslag.

Nadat de sample is goedgekeurd zorgen wij ervoor dat de definitieve productie van start gaat en dat neemt ongeveer 4 tot 8 weken in beslag.

Zoals je hebt kunnen lezen komt er wel wat kijken bij het ontwerpen van custom made caps. Er zijn ongetwijfeld nog zaken die ik hier nog niet heb kunnen bespreken, maar mocht je vragen hebben dan stuur gerust een mailtje naar info@merchandise.nl of bel ons op +31 497 645 101.

Deze post is geschreven door

Ik werk sinds begin 2014 bij Merchandise.nl als Lead Designer. Ik realiseer de concepten en ontwerpen voor verschillende soorten campagnes, kleding(lijnen), logo's en huisstijlen, drukwerk, websites, merchandise van bands, artiesten en festivals en maak ontwerpen voor op maat gemaakte bedrijfskleding en custom made artikelen.

Ik schreef al 18 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.