Over merchandise en merchandising

Private Label kleding, van concept tot product.

 

Private Label kleding laten maken (lees ook Je eigen kledingmerk opstarten) is, als je het helemaal goed aan wil pakken, een tijdrovend proces. Jammer genoeg hebben weinig klanten genoeg geduld om het volledige traject te volgen en willen enkele stappen overslaan, wat niet aan te raden is.

Wij zijn sinds 2003 gespecialiseerd in de ontwikkeling van kleding op maat en kunnen je zodoende met enige ervaring bijstaan. Het meest belangrijke om te onthouden; voor een echte productie op maat is de minimale oplage per artikel 300 stuks. Mocht je er minder nodig hebben dan kunnen we je nog steeds helpen, daar komen we een stukje verderop op terug.

Productieproces kleding op maat

productieproces Private Label kleding in beeld

productieproces Private Label kleding in tijd uitgedrukt

Om duidelijk te maken hoe lang e.e.a. normaal gesproken duurt zal ik hier van in het kort beschrijven hoe een compleet eigen product tot stand komt. Bij alle stappen kunnen wij je ondersteunen op ieder gewenst gebied; van ontwerp via artikel- en materiaalkeuze tot en met verpakking en levering.

1: Het model
Om te kunnen beginnen heb je natuurlijk een model nodig. Je kunt zelf een patroon tekenen, of uitgaan van een bestaand kledingstuk waarvan je de maten aanpast naar je wensen. Vervolgens dien je nog een materiaalkeuze en kleurkeuze te maken, en we kunnen aan de slag.

2: Vermonsteren
Het is vast geen bestaand woord, maar het staat zo leuk he… “Vermonsteren”. Eigenlijk komt het erop neer dat we je model gaan verwerken tot een sample; meestal van materialen die op voorraad zijn, zodat er nog niet al te veel kosten gemaakt hoeven te worden aangezien er vaak nog wel enkele aanpassingen op de monsters nodig zijn. Houd er rekening mee dat we nu al vaak enkele weken verder zijn.

3: Final Samples
De monsters worden aangepast, inmiddels heb je precies vastgesteld in welke kleuren, maten en aantallen je de productie wilt draaien en je order definitief bevestigd. We kunnen nu dus de exacte stoffen inkopen en op kleur verven, om vervolgens de definitieve samples te maken die we je graag nog even willen laten keuren voor we beginnen met de bulkproductie. We zijn inmiddels een week of 6/7 aan de slag.

4: Productie!
Eindelijk is het zover. We beginnen met je productie! Normaal gesproken duurt het nu nog 4-6 weken voor je je producten hebt.

Van idee tot eindproduct

Private Label Kleding van idee naar eindproduct

Private Label Kleding van idee naar eindproduct

Kortom, trek wat tijd uit voor je productie, tenslotte wil je natuurlijk wel een 110% product aan gaan bieden in plaats van een schamele 85%. 12-16 weken is natuurlijk lang, (vaak moeten we binnen 8-10 weken leveren), maar op deze manier is de kans minimaal op kleine oneffenheden die voorkomen hadden kunnen worden.

Sneller maar met iets minder mogelijkheden; kleding om laten labelen

Mocht je minder tijd hebben maar toch kleding met je eigen label willen laten maken, dan kunnen we ook bestaande kleding omlabelen. Hierbij kies je producten uit ons standaard-assortiment die wij voorzien van bedrukkingen en/of borduringen naar wens, en daarbij een eigen label of nekprint.

Lees meer over de verschillen in mogelijkheden tussen een omlabelen en een custom made productie in ons achtergrondartikel: Custom Made en standaard t-shirts, wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

Private Label kleding laten maken? Bekijk meer informatie of vul het formulier in

Wil jij ook een private label kleding laten maken? Vul het aanvraagformulier onder dit bericht in of lees meer op onze dochtersite BedrukteTshirts.nl:

Alles over private label kleding

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.