Over merchandise en merchandising

#Stage – Vrijmibo! (of gewoon “Vier Uur, Bier Uur!”)

 

fotoEigenlijk komt het iedere pauze, maandag tot en met donderdag, wel een keer aan bod. En, welk broodje ga jij vrijdag bestellen? Welke zullen we dit keer weer nemen? Dezelfde als vorige week, of ditmaal totaal iets anders?

Zelf kijk ik er ook altijd naar uit. Vrijdag lekkere broodjes en om 4 uur al aan het bier. Goed begin van het weekend al zeg ik het zelf! Maar waarom is het nou eigenlijk vrijdag 4 uur bier uur? Ik dacht dat het was zodat je het met je collega’s kan hebben over dingen die niet alleen maar werk gerelateerd zijn. Het is namelijk zo dat ik om 4 uur ervoor zorg dat iedereen een ijskoud pilsje in zijn hand heeft. Zodra dat is gebeurd gaan we op een kantoor zitten en lekker bier drinken.

4 uur, bier uur!

Nu sprak ik net met Richard en die vertelde mij dat er eigenlijk een hele andere reden achter de broodjes en het 4 uur bier uur schuilt. Zelf vond hij namelijk vroeger de vrijdag een afschuwelijk dag. Het was meer de dag uitzitten totdat het weekend begon, dan hard werken die laatste dag van de week.

Hij kwam met het idee om juist op vrijdag lekker luxe broodjes te bestellen en om 4 uur te stoppen met werken en een biertje open te trekken. Dit doen we namelijk om de vrijdag namelijk leuk te houden. Om ervoor te zorgen dat de vrijdag echt een dag is waar iedereen naar uit te kijkt. Want zolang je plezier hebt en zin hebt in een dag, waarom zou je dan minder hard gaan werken? Een reden waar ik zelf nooit aan had gedacht, heel slim!

Weekend

Nu ben ik dit blogstuk gelukkig aan het schrijven met een biertje voor mijn neus en is het bijna weekend. Dus voor iedereen, alvast een heel fijn weekend toegewenst.

Marnix van Kruijsdijk

Deze post is geschreven door

Stagiair bij Merchandise.nl van september 2012 tot eind januari 2013 - 3de jaars commerciële economie student aan de Avans Hogeschool te Breda

Ik schreef al 13 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Geen reacties op “#Stage – Vrijmibo! (of gewoon “Vier Uur, Bier Uur!”)”

  1. Richard says:

    Nu ben ik als ex-bouwvakker natuurlijk ook gewend om op vrijdag bier te drinken, en vond ik het niet meer dan normaal om dat te blijven doen, ook al hoefde ik geen werkschoenen meer aan.

    De rest van de ‘filosofie’ erachter is eigenlijk iets wat per ongeluk gebeurde en ik me in de loop der jaren ben gaan beseffen; het was dus geen opzet vooraf, maar meer een conclusie achteraf.