Over merchandise en merchandising

Stagiair(e) gezocht voor commerciële opdracht

 

We hebben ruimte voor een stagiair(e) die één van onze producten beter in de markt gaat zetten. Onze voorkeur gaat uit naar studenten die een commerciële opleiding volgen, of eventueel een grafische opleiding met een commerciële inslag.

De opdracht

We voeren enkele producten/diensten die momenteel een betrekkelijk kleine rol binnen ons bedrijf spelen, maar waar met een duidelijke branding en positionering meer resultaat te behalen valt. Samen met jou kiezen we één van deze producten en vervolgens mag jij aan de slag.

Je onderzoekt de doelgroep, en de behoeften van deze doelgroep, stelt een marketingplan op en ontwikkelt de tools om de doelgroep te bereiken. Hierbij kun je zowel denken aan online tools (website, social media…) als offline tools (folders, direct marketing…).

Vanzelfsprekend kan het gewicht van de opdracht op je studierichting afgestemd worden;

  • commerciële opleiding -> nadruk op het plan
  • grafische opleiding -> nadruk op de visuele uitvoering
  • online marketing opleiding -> nadruk op de campagne en rapportage

Vanuit ons bedrijf krijg je ondersteuning op de vlakken die minder van belang zijn voor je studie of waar je minder ervaring in hebt.

Het bedrijf

Je komt terecht bij Merchandise.nl, één van Nederlands meest toonaangevende fanmerchandising-specialisten. Wij werken zowel voor de muziek- en entertainmentindustrie, de sportmarkt als regulier b2b.

We focussen op projecten waarin we een meerwaarde aan kunnen brengen, en zodoende onze klanten een resultaatverbetering te kunnen bieden. Dat kan zowel door ‘meer verkoop‘ (bij merchandising), ‘meer leads‘ (bij beurzen/relatiegeschenken) als door een verbetering van branding & imago.

Samen met onze klanten bedenken, ontwerpen en ontwikkelen wij de meest uiteenlopende producten op basis van de behoeftes van onze klant en het project; van bankstel tot sleutelhanger, met een hele hoop kleding daartussen (kleding is dus onze hoofdactiviteit).

Binnen ons bedrijf onderscheiden we de volgende disciplines:

  • Branding & Merchandising; van t-shirts voor een punkband tot kledinglijnen voor popartiesten en voetbalclubs, inclusief alle accessoires die je kunt bedenken (sleutelhangers, tassen, knuffels etc).
  • Marketing & Imago;  acties rondom (de introductie van) producten of diensten, Point of Sale materialen, Corporate Identity (bijv. bedrijfskleding op maat) en bijv. de organisatie van conferenties e.d.
  • Loyaliteit & Relaties; denk aan eindejaarsgeschenken, loyaliteits- en spaarprogramma’s, maar ook relatiegeschenken, goodiebags enzovoorts.
  • Full Service E-commerce; voor diverse van onze klanten verzorgen wij het complete fanmerchandising traject inclusief verkoop online. Wij ontwikkelen de webwinkels, vullen deze, houden voorraad en dragen dus ook zorg voor verzending en aftersales. Zie Merchplanet.com voor meer informatie.

Ook voeren we een aantal producten die simpelweg goed verkocht worden via onze websites.

Je stage

We zoeken iemand die tenminste 3-4 dagen bij ons op kantoor komt werken, liever nog full time. We zijn gevestigd in Reusel, wat helaas erg lastig te bereiken is met het openbaar vervoer (vinden wij tenminste). Het is dus handig als je een rijbewijs hebt.

Onze voorkeur gaat uit naar een meewerkstage (geen onderzoeks- of afstudeerstage), waarbij je ook een deel van je tijd (maximaal 40-45%) inzetbaar bent voor andere werkzaamheden.

Let wel: je stageopdracht is voor ons het meest belangrijk. Je wordt hier niet ingezet als koffiehalende-vloerdweilert, maar we verwachten dan ook een serieuze inzet met serieus resultaat.

Solliciteren op deze stage kan per mail (naar richard (at) merchandise (punt) nl)

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.