Over merchandise en merchandising

Emaille pins ontwerpen

 

Via onze websites Merchandise.nl en PinsenPatches.nl krijgen we regelmatig de vraag met welke specificaties er rekening gehouden moet worden bij het ontwerpen van pins. Vooral bij emaille pins zijn er aantal zaken waar je rekening mee moet houden, omdat deze met een speciaal productieproces gemaakt worden. We zetten ze hieronder even op een rijtje:

Alle kleuren worden omrand door een metalen randje

Bij emaille pins wordt eerst een metalen mal gemaakt met uitsparingen voor de kleuren. Deze worden daarna ingekleurd. Hierdoor komt er rondom elke kleur een metalen randje, anders zouden de kleuren in elkaar overlopen.

Hieronder zie je een voorbeeld hiervan:

Ontwerp klant

Ontwerp klant

Ons artwork

Eindresultaat

Verlopen zijn niet mogelijk

De speldjes worden met de verschillende kleuren email ingekleurd. Dit zijn allemaal egale kleuren, dus verlopen zijn niet mogelijk.

Wat met kleine teksten en details?

Alles met kleur moet een randje rondom hebben. Wanneer bepaalde letters en details erg klein zijn, kan ons ‘stiftje’ er niet tussen en kunnen deze onderdelen dus niet ingekleurd worden.

Hoe groot moeten ingekleurde teksten zijn?
Om teksten in te kunnen kleuren met metalen randje rondom moet je ervoor zorgen dat de letters minimaal 3mm hoog zijn.

Hoe groot moeten teksten in hoger gelegen metaal zijn?
Om letters volledig in metaal te kunnen uitvoeren (zonder inkleuring), moeten deze minimaal 1mm hoog zijn.

Kleine letters en details zonder metaal rondom
Bij sommige ontwerpen is het toch nodig dat er ergens een detail of tekst bijkomt zonder een metalen randje rondom. Bij hard emaille of imitatie hard emaille pins is dit mogelijk. Deze details worden dan na het emaille productie proces op de speldjes gedrukt. Een voorbeeld hiervan vind je in de afbeeldingen hieronder terug. Hieraan is wel een meerprijs verbonden.

Omdat de zacht emaille kleuren dieper liggen dan de metalen randjes kunnen hier geen extra’s meer bijgedrukt worden.

ontwerp klant

ons artwork

Eindresultaat

Benieuwd naar onze prijzen of meer voorbeelden?

Kijk dan op onze algemene website www.merchandise.nl voor meer info, of op onze productwebsite www.pinsenpatches.nl voor uitgebreidere productinfo.

Deze post is geschreven door

Ik werk sinds 2008 bij Merchandise.nl, en ben verantwoordelijk voor de grafische werkzaamheden, maar ook inkoop en verkoop horen tot mijn dagelijkse bezigheden.

Ik schreef al 5 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.