Over merchandise en merchandising

Spoedoplossing A’s Industries (metalen sleutelhangers)

 

Enkele weken geleden kwam Arjan van A’s Industries (let op het intromuziekje van Hayseed Dixie) bij ons met het verzoek of we binnen enkele weken custom made metalen sleutelhangers voor hem konden maken. Hij ging op de FBI Chopperbeurs een nieuwe, door hemzelf ontworpen en geproduceerde fiets introduceren, dus het was ons duidelijk welke uitstraling de sleutelhanger zou moeten hebben.

De levertermijn was eigenlijk té kort om ons reguliere productietraject te doorlopen (van ontwerp naar artwork, van artwork naar model en van model naar productie), dus het enige dat we konden doen was zeggen: “ja, dat kan, maar dan moeten we direct van ontwerp naar sleutelhanger, en het enige dat we je kunnen zeggen is dat we er een érg mooi ding van gaan maken”. Op basis van de producten welke Arjan al van ons gezien had durfde hij het gerust aan op deze voorwaarden de productie op te starten.

Vanwege de krappe levertermijn ben ik zelf even van ons vakantieadres op en neer gereden om de sleutelhangers te gaan leveren:

Ace of Spades sleutelhanger

De grootste voldoening was de reactie van Arjan: “ik had niet gedacht dat ze zó mooi zouden worden!”

Deze post is geschreven door

Ik ben de eigenaar van Merchandise.nl. Naast dit blog (dat vakgerelateerd is) blog ik ook op Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en schrijf ik incidenteel voor Marketingfacts.nl.

Ik schreef al 344 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | Google+ | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.