Over merchandise en merchandising

Een driedimensionaal speldje; van ontwerp tot eindproduct.

 

Onze pins (of speldjes) kunnen desgewenst ook driedimensionaal uitgevoerd worden; vandaar dat het me wel leuk leek om dit proces een keer van A tot Z te beschrijven.

Om te beginnen is er natuurlijk een ontwerp en een concept-uitvoering nodig; in dit geval had onze klant het volgende campagnebeeld aangeleverd, met het verzoek de lippen uit te voeren op een subtiel formaat (plm 20mm breed) in een matte finishing:

campagnebeeld.jpg

Van dit beeld maken we eerst een kleimodel, waarvan we foto’s uit verschillende hoeken ter controle toesturen;


vooraanzicht kleimal voor pins

zijaanzicht mal voor 3d speldje

mal voor pins

Na het verwerken van eventuele opmerkingen en wijzigingen van de klant (in dit geval; geen) gaan we over tot productie van een proefmodel, waarvan we wederom foto’s ter controle toesturen, met het volgende (eind)resultaat:

3D pin in antiek zilver finishing

achteraanzicht met vlindersluiting van de 3D pin

De gebruikte finishing om de matte zilverkleur te krijgen noemen we “antiek zilver” (verdere keuzes zijn koper, nikkel (zilver), goud, brons, antiek brons, antiek goud en zwart nikkel). Aangezien onze klant in dit geval géén verdere op- of aanmerkingen had zijn we na goedkeuring van bovenstaand proefmodel overgegaan tot bulkproductie en inmiddels zijn de pins reeds geleverd en verdeeld.

Wil jij ook pins laten maken? Vul dan onderstaand formulier in, of bel ons op +31(0)497 555 320.

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Geen reacties op “Een driedimensionaal speldje; van ontwerp tot eindproduct.”