Over merchandise en merchandising

Hoe ziet JOUW sollicitatiebrief eruit?

 

Ik mag hopen niet zo:

Geachte heer/mevrouw

ik heb intresse in u werk
Het lijkt me een leuk werk
ik leer heer snel ik kan met pc op gang
Ik ben een jongen van 21 jaar
woon in eindhoven
zal heel graag meer over u werk te weten willen komen mail me

Verdere tips die ik je uit ervaring kan geven:

 • Zorg altijd dat je de naam van het bedrijf waar je solliciteert goed schrijft (5 afwijzingen)
 • Gooi effe een spellingscontrole over je brief voor je ‘m verstuurt (8 afwijzingen)
 • Mocht je lange tijd overspannen zijn geweest en ‘denken dat je nu wel weer aan de slag kunt’, begin daar dan niet je brief mee (1 afwijzing).

Op verzoek hier ook de tekst van de sollicitatie waar de reacties op gekomen zijn;

Wil jij werken in een klein bedrijf dat zijdelings gerelateerd is aan de (voornamelijk alternatieve) muziekindustrie? Zoek jij een veelzijdige, uitgebreide baan waar je de komende 10 jaar zeker vooruit kunt? Geniet jij er nog van om op vrijdagmiddag een biertje te drinken op je werk en wellicht zelfs op regelmatige basis mee te gaan met onconventionele bedrijfsuitjes (concerten en festivals)? Kun jij je voorstellen dat je werkgever je vraagt of je misschien ’s avonds op z’n kinderen wil passen omdat er een supergoede band in Amsterdam speelt en de oppas net afgezegd heeft?

Het werk
Kun je overweg met Photoshop en Illustrator maar vind je het niet erg slechts een klein gedeelte van de dag met DTP-werk bezig te zijn? Spreek en schrijf (typ) je foutloos en correct (zakelijk) Nederlands? Weet je ook nog eens hoe Excel en Outlook werken? Vind je het niet erg als je ooit hele dagen puur met licht en schoon productiewerk bezig bent? Bij voorkeur ontvangen wij een wervelende brief met CV van je (bezoek gerust onze website om vooraf een indruk van ons bedrijf op te doen) zonder de standaard “dynamische, analytisch denkende teamspelers met een hands on en geen 9 tot 5 mentaliteit” zinnen erin.

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Geen reacties op “Hoe ziet JOUW sollicitatiebrief eruit?”

 1. Laurens says:

  Prima brief!

 2. Sharon says:

  Ik zou zeggen meteen uitnodigen! Hier zitten we echt op te wachten!

 3. Adolf Uilster says:

  Yo Richard,

  zit je nou publiekelijk mijn sollicitatiebrief af te zeiken?

  DAMN NIGGA!

 4. Freek says:

  Nou ben ik wel benieuwd op welke manieren de naam van het bedrijf verbasterd is dan 🙂

 5. Richard says:

  Freek;

  Brandmerchendise.nl
  Bandmarchandise
  Brandmerchandise.nl (2 x en natuurlijk wel ons blog, maar NIET ons bedrijf)
  Bandmerchandise B.V. (was nog nét geen directe afwijzing, eerder een vooruitziende blik…)

 6. Sharon says:

  En niet te vergeten: Badmerchandise.nl

 7. Wilco DP says:

  “Gooi effe een spellingscontrole over je brief voor je ”˜m verstuurd”

  Ai, die doet pijn.

  [richard zegt -> aangepast in originele posting, tijd dat we een winnaar van e.o.a. dictee aannemen]

 8. Richard says:

  Wilco!! Pas op he! 😉 (thanks)

 9. deadpool says:

  Ikke ikke!! bla bla bla
  …..

  bla