Over merchandise en merchandising

#Stage – Tweet tweet!!

 

Hard aan het bloggen!

Wat leuk, dus jij loopt stage? Waar precies? In Bladel, bij Merchandise.nl!

Waar?!

In Bladel ja. Ik had het zelf ook nooit kunnen bedenken. Ik, Marnix, derdejaars student commerciële economie aan de Avans Hogeschool te Breda.

Daar zit je dan, achter je computer, terugdenkend hoe je hier in hemelsnaam ook alweer terecht bent gekomen. Ik weet het alweer, ik moest van school stage gaan lopen. Een meeloopstage wel te verstaan. Maar ja, halverwege de zomervakantie had ik nog niks en ik moest toch echt de 3de van september beginnen.

Een vriend van mijn ouders kwam die desbetreffende week BBQ’en. Eric Duffhuis. Een reuze gezellige man die het beste met iedereen voor heeft en dus gelukkig ook met mij. “Dus jij hebt nog geen stage?” Nee, die had ik nog niet en of ik wist wat ik zocht? Geen flauw idee was het lacherige antwoord wat eruit kwam. Lacherig zijnde niet als grap maar van de tijd dringt nogal, f*ck ik moet nu echt opschieten.

Twitter?!

Eric kwam meteen in actie en zwengelde Twitter aan.

De gedachte ging al door mijn hoofd. Twitter, de “stage-vind-site” van Nederland, not! Zelf twitter ik niet. Ik, de generatie die eigenhandig opgevoed is door het internet, twitter niet. Waarom niet? Twitter is naar mijn mening voor of kinderen uit de categorie 14 tot 18 en daarna voor mensen die zelf deze kinderen hebben. Wij hebben/hadden Hyves en Facebook. Een derde medium om te roepen dat je weer GTST aan het kijken bent is daarom niet nodig.

Theuws?!

Tot mijn grote verbazing kwam er iets uit de desbetreffende Tweet. Ene Richard Theuws had gereageerd.  En toen ging het vlug. Ik mocht op gesprek komen in Bladel. Ik sprak met Richard, een man met een shirt aan van een rockband, tattoos op zijn armen en een glimlach van oor tot oor. Een man met een hele duidelijke blik hoe hij dingen wil zien. Kwam dat goed uit, daar hou ik namelijk van. Geen gelul, what you see is what you get.

Ik voelde mij meteen vanaf seconde 1 thuis. Dit leek mij een heel leuk bedrijf! En dat het in Bladel zit, wat maakt dat uit? We hebben websites waarmee we iedereen in heel de wereld kunnen bereiken. Wij zijn overal. Net zo goed dat dat blauwe vogeltje ook overal is!

Deze post is geschreven door

Stagiair bij Merchandise.nl van september 2012 tot eind januari 2013 - 3de jaars commerciële economie student aan de Avans Hogeschool te Breda

Ik schreef al 13 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Geen reacties op “#Stage – Tweet tweet!!”

 1. Tim says:

  Ben jij die meeloper van die worstenbroodjes?

 2. Richard says:

  Tim, we hebben maar 1 stagiair, do the math 🙂

 3. Kijk zo is het maar net!!! Stage is om iets te leren, en dan heb je gedaan vanaf het moment dat je vroeg, weet jij geen stageadres. Twitter en social media zijn de ideale pleisterplaatsen voor ondere andere dit soort vragen. Als je tenminste de juiste ” vrienden” in de volgers hebt zitten!
  En dat was zo in dit geval. De eerste order id ook al weer een feit en wie weet volgen er meer. Misschien ga je nu inzien dat de “oudere” generatie waar ook je vader toe behoort jullie nog WEL iets kunnen leren.
  Succes!! Oh ja en die BBQ voor het regelen van de stage schuiven we maar even door naar volgend jaar gezien het weer…………