Over merchandise en merchandising

Vacature front end webdeveloper Reusel

 

Oh man eigenlijk ben ik al blij dat je dit leest, jij, front-ender die dagelijks belaagd wordt door recruiters en eigenlijk gewoon best een prima baantje hebt.

Puur het feit DAT je dit leest betekent dus dat er iets kriebelt. Misschien heb je last van één van deze dingen:

 • Klanten die dingen willen die gewoon KUT zijn. Sliders enzo. En die jij dan TOCH moet bouwen want ja, ‘de klant is koning’.
 • Collega’s die in je nek staan te hijgen met deadlines die niet reëel zijn, maar ja, dit hebben ze nou eenmaal verkocht aan de klant dus DEAL WITH IT.
 • Mensen om je heen die nog steeds niet snappen dat websites (en software) maar om 1 ding draaien; de gebruiker.
 • Projecten die opgeleverd worden zonder dat ze écht goed zijn en waar je ook niet meer verder aan mag werken, de klant vindt het prima zo.
 • Iedere fucking dag overwerken want er is te veel werk en er zijn nou eenmaal niet genoeg coders in het bedrijf om het te fixen.

Misschien twijfel je wel of je niet voor jezelf moet beginnen als ZZP-er; er is momenteel toch (overal) meer werk dan er coders zijn. Maar ja, er komt best veel kijken bij een bestaan als zzp-er dus misschien zou een andere werkplek ook wel uitkomst kunnen bieden.

Die werkplek zou Merchandise.nl wel eens kunnen zijn.

Bij Merchandise.nl hebben we maar één missie: met plezier werken.

Ik (Richard) geloof namelijk heel sterk dat de kernvoorwaarde voor een gelukkig bestaan begint met een prettige dagbesteding.

Wij werken niet over.

We werken hier dan ook gewoon 8 uur per dag. Meer vinden we nutteloos. Je wordt er niet productiever van, en op de lange termijn zeker niet gelukkiger.

Standaard van 8.30 tot 17.00, maar van 7.30 tot 16.00 is wat ons betreft ook prima, en als je (zoals je collega Arno) een drukke route woon- werkverkeer hebt vinden we daar ook wel een oplossing voor.

Zit je nou op een bepaalde dag helemaal ‘in the zone’ en wil je een paar uurtjes doorknallen, dan is dat natuurlijk helemaal prima, maar dan slaap je de dag erna toch gewoon even uit?

De klant staat hier écht centraal.

Ons bedrijf kan alleen bestaan als onze klanten gelukkig met ons zijn. We proberen dan ook de gaafste shit ooit voor ze te bedenken en ontwikkelen.

We willen hen zoveel mogelijk werk uit handen nemen, en we willen echt, maar dan ook echt, dat onze klanten op de allerbeste sites ooit terecht komen en meteen snappen dat ze hier gewoon gaan moeten bestellen.

Jij mag dan ook gewoon vertellen hoeveel tijd je nodig hebt voor een project, en als je een beter idee hebt dan wij worden we daar alleen maar gelukkig van.

Overigens werken we natuurlijk vanuit een MVP dat gewoon live staat en werkt, zodat we in de staging-environment verder kunnen bouwen en verbeteringen gewoon naar live pushen zodra ze werken.

Natuurlijk heb je ondertussen een paar van die sites bekeken…

“Haha hey Ries ik heb een paar van die sites bekeken en euh… heel eerlijk… dat zijn niet (allemaal) de allerbeste sites ooit!”

Nee d’oh. Dan zouden we deze vacature toch ook niet hoeven te plaatsen? Maar fijn dat je er al ideeën over hebt, laten we eens koffie drinken als je jezelf een beetje kunt vinden in de beschrijving die hieronder volgt.

Jij bent die developer die…

 • Gelikte shit bouwt en gek is op verbeteringen in UI en UX.
 • Eventueel een A/B testje draait om te kijken wat de gebruiker het fijnst vindt.
 • Ooit ‘Don’t Make Me Think‘ las en toen dacht “man man man wat een basic verhaal!”
 • Geen (hartgrondige) hekel heeft aan CMS-en als WordPress, Magento en Prestashop (Joomla mag gerust) en gewoon de features gebruikt waarvan het zinloos is om ze opnieuw te bouwen.
 • Graag met ontwerpmodules voor websites aan de slag wil, of er zelfs al ervaring in heeft. Fear not, dat is láng niet het enige wat je gaat doen, maar wél een belangrijk onderdeel.

Meer over Merchandise.nl en de mensen die er werken.

We zitten in Reusel (NB), helaas slecht te bereiken met het openbaar vervoer. Wel in een prachtig (eigen) pand, met ruime werkplekken.

Er zitten hier 8 mensen op kantoor, de meeste al best een flinke tijd.

We hebben allemaal een passie voor muziek, en niet per se allemaal ‘herrie’. De één gaat graag naar Holland Zingt Hazes, de ander naar We Are Electric, maar op Roadburn, Graspop, Grindhoven en Sound of Revolution kom je ook collega’s (en niet alleen mij) tegen.

Het is hier (al zeg ik het zelf) best gezellig.

Wat iedereen doet…

We hebben 4 mensen op in- en verkoop, waarvan er 2 ook verantwoordelijk zijn voor de logistiek en administratie.

We hebben 1 backender, 1 designer die ook kan html-css-en, en 1 iemand die zich vooral met marketing en het grote verhaal bezig houdt (je kunt vast raden wie dat is). Oh, en dan is er nog 1 over, die het financiële overzicht houdt enzo.

Er wordt héél nauw samengewerkt, en dat is ook noodzakelijk, want het bestand dat de klant op onze site moet kunnen uploaden zou eigenlijk direct geschikt moeten zijn voor de productiemachines waar het op terecht gaat komen.

Oh, en er ligt ook een héél kort lijntje naar Radish Concepts in Enschede voor projecten waar we hulp bij nodig hebben (en vice versa).

Secundaire voorwaarden en meer van die blabla

Laten we dat gewoon bespreken. Mail me op richard@merchandise.nl als je een keer langs wil komen. Natuurlijk kan dat ook buiten kantooruren.

Disclaimers:

 • Recruitmentbureaus: aub bellen met 0492-668 240, dan zou Marianne de Leeuw jullie meer moeten kunnen vertellen over onze werkwijze met recruiters.
 • Ben je Vlaming? Zéker solliciteren dan, Angela kan wel wat versterking gebruiken tegen al die ‘Ollanders!
 • No worries, ik ben hier voorlopig zéker nog niet weg, en als dat over een jaar of 5 anders zou zijn dan zal ik er alles aan doen om te waarborgen dat het bedrijf net zo gaaf blijft als het nu al is.

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.