Over merchandise en merchandising

Vacature Junior E-Commerce & Events Manager

 

Hippe Engelse functietitels zijn helemaal in. Ik zal daarom ook even in normaal Nederlands uitleggen wat met deze termen vaak bedoeld wordt:

 • Junior: Ervaring is niet noodzakelijk. We hopen wel dat je die hebt natuurlijk, maar op deze manier laten we je weten dat we daar niet veel extra voor gaan betalen.
 • E-Commerce: Je gaat orders picken, verzendklaar maken en vragen van klanten beantwoorden. Dozen inpakken dus.
 • Events: We doen heeeel soms (een paar keer per jaar) dingen op evenementen, maar we weten dat HEEL VEEL mensen ‘iets met festivals en events’ willen doen dus dit trekt vast de aandacht.
 • Manager: Binnen ons bedrijf is iedereen gelijk, dus kunnen we net zo goed iedereen Manager noemen (jaja met hoofdletter he). Staat ook leuk op je CV.

te foute stockfoto om de functietitel te ondersteunen.

Nee effe serieus… We hebben echt een prima vacature.

Hopelijk snap je ondertussen dat we hier niet zo van de grote woorden en ingewikkelde functies zijn; binnen ons bedrijf werken mensen gewoon samen. Maar goed, we zoeken dus iemand erbij, en dat gaat iemand moeten zijn die nét iets meer gericht met onze webwinkels en evenementen bezig is. Beide ‘afdelingen’ zijn namelijk groeiende, en samen met jou hopen we dat verder te gaan ontwikkelen.

Laat ik mijn best doen om de functie even wat completer te beschrijven:

 • Junior: Je bent niet de enige in deze functie, dus ja tja, je zult een deel van je tijd bezig zijn met de ‘kleinere’ klusjes zoals orders picken, inpakken en versturen enzo.
 • E-Commerce: Het zou fijn zijn als je inzicht hebt in hoe webwinkels werken en je handig bent met Content Management Systemen, zodat je zelfstandig producten toe kunt voegen, verzendbonnen uit kunt draaien EN met suggesties komen tot verbetering van onze huidige werkwijze. Niet dat die slecht is, maar het kan ALTIJD beter.
 • Events: We doen verschillende dingen voor evenementen; soms* verkopen we merchandise op festivals (zowel van artiesten als het festival zelf), maar meestal zijn we juist in de voorbereiding actief. Het is de bedoeling dat jij daarvan een stuk mee op gaat pakken, zowel voor festivals als bedrijfsfeesten en beurzen.
 • Manager: Binnen ons bedrijf willen we dat iedereen volledig zelfstandig functioneert; je ziet zelf waar het werk ligt en pakt dat ook zelf gewoon op. Met behulp van je collega’s natuurlijk, maar jij neemt wel het initiatief.

Je hoeft niet perse ‘alles al te weten’, want je gaat dit samen doen met je collega’s die er allemaal wel wat van weten en voor doen, maar voor jou komt op dit gebied wel de focus te liggen.

Wat je hiervoor zo’n beetje mee moet brengen

We verwachten van jou de volgende kwaliteiten en eigenschappen:

 • Zeer goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een pluspunt. Schrijf bijvoorbeeld gerust je sollicitatiebrief in het Engels om te laten zien dat je daar geen moeite mee hebt.
 • Goed bekend met Excel of een variant daarop (Open Office / Google Spreadsheets). Je kunt zelfstandig rekenbladen maken die bijvoorbeeld verkopen registreren en uitrekenen wat er overblijft na aftrek kosten / btw enzovoorts.
 • Uitstekende commerciële vaardigheden; je krijgt te maken met organisatoren van evenementen, managers van artiesten, marketingmensen van grote bedrijven enzovoorts. Het is dan ook belangrijk dat je daar op een prettige manier mee om kunt gaan en je in het belang van de klant oplossingen kunt bedenken indien nodig.
 • Een rijbewijs (B).
 • Full Time beschikbaarheid, en dus ook de bereidheid om (af en toe) in het weekend te werken. Het is daarom niet handig als je (freelance) nevenactiviteiten hebt, maar daar valt over te praten.
 • Ambitie. Je wil iets bereiken in je werk en in je leven. Daar geven we je graag ook de ruimte voor; er zijn zeker doorgroeimogelijkheden.

Wat wij je te bieden hebben…

Het bedrijf waar je te werken komt heet dus Merchandise.nl, maar we doen ondertussen heel wat meer dan alleen op die site te vinden is. Op Merch.nl hebben we geprobeerd dat wat verder uit te diepen, en op sites.merchandise.nl kun je dan weer een overzicht vinden van onze belangrijkste websites.

Vanuit ons ruime kantoor in Reusel werken we met 10 man op kantoor voor de meest uiteenlopende klanten; van Paaspop en Obituary via Kwebbelkop tot grote bedrijven, gemeentes en ambassades over de hele wereld, en alles daartussen. Wat zeg ik; ook voor je vrijgezellenfeest of de verjaardag van je oma kun je bij wijze van spreken bij ons terecht.

Als bedrijf is het verstandig om een missie en een visie te definiëren, en bij ons is dat (letterlijk) ‘met plezier werken’. We geloven namelijk heilig dat de kracht van ons bedrijf in samenwerking ligt, dat we alleen kunnen groeien als we iets voor elkaar over hebben en elkaar ook iets gunnen. Onze focus ligt op de meerwaarde die we voor elkaar EN voor onze klanten hebben.

Vanuit dat oogpunt betalen we dan ook redelijke salarissen, die we samen met jou vaststellen op basis van wat je meebrengt. En als het voor jouw functie belangrijk is dat je een telefoon en laptop hebt, dan krijg je die.

We willen dan ook echt alleen mensen die bij ons WILLEN werken, dus als je eigenlijk alleen een brief stuurt omdat je dat moet van het UWV wil ik nu vast iets met je afspreken: gebruik 1 van de volgende codewoorden of -termen in je sollicitatiebrief en ik weet meteen dat je via het UWV komt en je dus niet uit hoef te nodigen:

 • Teamplayer
 • 9 tot 5 mentaliteit
 • Hands On
 • Salesdriven

Solliciteren doe je zo, dus…

Eigenlijk eenvoudig: ik wil heel graag een originele brief met CV van je ontvangen, die goed duidelijk maakt wie je bent, wat je kunt, en welke meerwaarde je mee denkt te brengen naar ons bedrijf. Die wil ik per mail ontvangen (naar richard@merchandise.nl), en voel je vrij om echt iets over jezelf te vertellen.

Natuurlijk maakt je leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur of afkomst ons helemaal niets uit, we zijn allemaal gelijk.

AUB geen acquisitie op deze advertentie plegen, je snapt zelf toch ook wel dat ik dit soort advertenties schrijf omdat we graag ZELF mensen willen selecteren?

* Wel even belangrijk om over na te denken…

Hoewel we dus een serieus tof bedrijf hebben met een team dat er echt voor elkaar staat, is dit geen ‘muziekindustrie-vacature’. Je werkt meestal aan de zijlijn en als het allemaal GOED is, hebben wij ons werk al gedaan voor het evenement, concert of de tour plaatsvindt.

Mocht jouw ambitie juist zijn om zoveel mogelijk TIJDENS festivals en concerten te werken, dan moet ik je teleurstellen; waar ik hierboven al zeg dat we soms op evenementen werken bedoel ik ook werkelijk soms.

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.