Over merchandise en merchandising

Want kopieren is makkelijker dan zelf maken!

 

“Wij” grafische bedrijven kampen altijd met kleuren en hoe deze weer te geven. Gelukkig heeft Pantone daar zogenaamde kleurenwaaiers voor, zodat iedereen weet dat je het over dezelfde kleur hebt. PMS (Pantone Matching System) 485 is fel rood, PMS 381 navyblauw. Simpel dus.

Omdat we regelmatig van klanten zonder grafische achtergrond (en zonder de beschikking over een waaier) de vraag krijgen waar ze deze kleuren kunnen vinden, hebben we een (v-e-e-l-g-e-br-u-i-k-t) stukje code op onze website staan:

Update: ondertussen hebben we geen overzicht meer op onze website, maar een Pantone kleuren-wijzer, die ook de RGB en CMYK waardes die het dichtst bij de pantonekleur liggen weergeeft.

pms_bm500.jpg

(Natuurlijk alleen als richtlijn te gebruiken; per slot van rekening heb je steeds weer met kleurinstellingen van monitoren e.d. te maken.)

Dat deze gekopieerd wordt, soit, dat gebeurt nu eenmaal. Echter om in je code ook onze kenmerken (en verderop zelfs onze analyticscode) te laten staan is natuurlijk hartstikke slordig meneer (of mevrouw) Stravers!! 😉
code.jpg

Update: zoek vanaf nu kleuren op in onze Pantone kleuren-wijzer met RGB en CMYK conversie.

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Geen reacties op “Want kopieren is makkelijker dan zelf maken!”

  1. Laurens says:

    Goedzo Richard..aanpakken!!

  2. Pim says:

    Al contact opgenomen met het bedrijf zelf? Ben benieuwd naar de reactie namelijk!

  3. Paulus says:

    ik zei al tegen die ries, mailen en dat bloggen, veel gaver. te lief is ie die jongen.