Over merchandise en merchandising

Bannertip; huisstijl van de hostsite gebruiken.

 

Natuurlijk adverteren we online, en natuurlijk is het eigenlijk geen nieuws dát we dat doen. Toch wil ik even de aandacht vestigen op de banner die we ontwikkeld hebben voor AsIce.net hardcore e-zine (voor de al te overenthousiaste klikkers; het gaat hier om hardcore punk, niet die andere hp 😉 ).

De grafische ontwikkeling heb ik zelf voor mijn rekening genomen, daar Pim er helaas geen tijd voor had in verband met een tourtje van zijn band Said & Done. Dat heeft dan tot gevolg dat ik me effe in moet lezen en laten adviseren met betrekking tot de uitvoering, en Roy gaf me de tip om de banner enigszins aan te laten sluiten bij de huisstijl of kleuren van de site waarop ie vertoond wordt. Statistisch is namelijk bewezen dat banners dan veel beter tot z’n recht komen en bezoekers eerder geneigd zijn erop te klikken.

Hier de banner op “onze” achtergrond, wil je het complete plaatje zien dan moet je toch naar AsIce.net hardcore e-zine (en wellicht de pagina verversen met F5 tot de banner in zicht komt).

bandmerchandise.nl banner huisstijl asice

Het enige minpuntje is het kadertje dat AsIce automatisch om de banners heen zet, maar ach, je kunt niet alles hebben, toch?

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Geen reacties op “Bannertip; huisstijl van de hostsite gebruiken.”

 1. David says:

  En in ruil voor deze sponsoring zal Asice binnenkort weer bij Richard aankloppen voor wat schitterende shirtjes. Die overigens NIET door Richard zelf ontworpen worden… 😉

 2. Richard says:

  Wij maken merchandise. Géén ontwerpen (of advertenties). 😉

 3. Henri van den Hoof says:

  Leuk gedaan en past inderdaad goed bij de AsIce site. Alleen zouden de eerste paar frames misschien wat minder snel kunnen verschijnen wat mij betreft. Snap de bedoeling achter het effect, maar het is wel erg druk zo 😉

 4. David says:

  Bedankt, Richard!
  De site ligt plat door jouw banner. 🙂