Over merchandise en merchandising

De Festivakmannen & -vrouwen

 

In november hebben we (Merchandise.nl dus) met een groep toonaangevende toeleveranciers uit de festivalindustrie de handen ineen geslagen en een gezamenlijke stand op de Festivak in Mechelen (BE) neergezet.

Rondom deze stand hebben we ook een campagne opgezet om onze klanten, contacten en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van zowel onze eigen activiteiten als die van de andere deelnemende bedrijven aan het cluster.

Het idee daarachter was om naast een gezamenlijke stand ook een gezamenlijk marketingplatform te lanceren zodat we met 1 campagne direct promotie voor al onze bedrijven konden maken.

De Festivakmannen en -vrouwen!

logo festivakmannen

logo festivakmannen

Zo’n platform heeft natuurlijk een naam nodig, en dat is dus “Festivakmannen & -vrouwen” geworden. We hebben daar een eenvoudige website voor gelanceerd op Festivakmannen.com

Op die site heeft ieder deelnemend bedrijf een eigen beknopt bedrijfsprofiel, waardoor iedere bezoeker van de site gemakkelijk even de andere clusterpartners kan bekijken

Daarnaast hebben we een facebookpagina en -evenement aangemaakt om direct met onze contacten te kunnen communiceren.

In de aanloop naar de beurs zijn “onze” marketingdames (Niki en Tessa) bij alle deelnemende bedrijven op bezoek geweest om een bedrijfsfilmpje te maken (die je ook allemaal op de site terug kunt vinden). Hieronder kun je die van ons zien, maar bekijk ook zeker de filmpjes van de andere bedrijven op Festivakmannen.com

Rondleiding Merchandise.nl

Hoe de stand eruit zag?

Ik hoop eigenlijk dat je net dacht “Goh, maar na het lezen van dat verhaal over die stand ben ik daar eigenlijk ook wel benieuwd naar?!”, want naast alle foto’s op onze facebookpagina hebben de marketingdames ook voor een aftermovie gezorgd.

Volgend jaar weer?

Het was een genot om samen te werken met de mannen en vrouwen van Freyja Fence, Layhgo, Energyst, Purple Group, WTL, Van Ham Tenten & Podia, Swanenberg Ijzer Rijplaten, Caffero Event Fireworks en Van Overbeek, en de beurs is voor ons ook zakelijk prima verlopen, dus we gaan er van uit dat we het volgend jaar een mooi vervolg gaan geven!

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.