Over merchandise en merchandising

Wat zijn raglan mouwen?

 

Voordat ik bij Merchandise.nl werkte was “Raglan” bij mij enkel bekend als een klein dorpje in Nieuw-Zeeland. Niet ver van de woonplaats van mijn oom en tante, waar ik met mijn familie verbleef tijdens onze reis aldaar. Inmiddels zo’n 20 jaar geleden.

Toen mij werd gevraagd om voor een klant een sweater met raglan mouwen te ontwerpen, stond ik dus even met mijn oren te klapperen. Raglan mouwen?

Het zit ‘m in de mouw

Wat bleek, raglan is de manier hoe de mouw aan de sweater (of t-shirt, jas, polo en longsleeve wat dat betreft) is bevestigd. De mouw loopt met een schuine naad vanaf de oksel naar de hals.

raglan mouwen

Zoals te zien is op onderstaande afbeelding kunnen sweaters met raglan mouwen zowel een rechtlopende als een kromme naad hebben.

Merchandise.nl heeft een uitgebreid assortiment aan raglan sweaters en andere kleding met raglanmouwen. Mocht je vragen hebben dan stuur gerust een mailtje naar info@merchandise.nl of bel ons op +31 497 645 101.

raglan mouwen t-shirts en sweaters

Deze post is geschreven door

Ik werk sinds begin 2014 bij Merchandise.nl als Lead Designer. Ik realiseer de concepten en ontwerpen voor verschillende soorten campagnes, kleding(lijnen), logo's en huisstijlen, drukwerk, websites, merchandise van bands, artiesten en festivals en maak ontwerpen voor op maat gemaakte bedrijfskleding en custom made artikelen.

Ik schreef al 18 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.