Over merchandise en merchandising

Incubate komt eraan!

 

Incubate

Op zondag 12 september zal Incubate, het festival voor independent culture in Tilburg, weer losbarsten met een stortvloed aan muziek, film, beeldende kunst en meer. Het eigenwijze festival heeft dit jaar weer een mooie programmering voor elkaar gebokst. Wat te denken van post-rock giganten This Will Destroy You, de muziek van het legendarische NEU! uitgevoerd door Michael Rother zelf met leden van onder andere Sonic Youth of de Canadese band Black Mountain die hun psychedelische 70’s rock in het natuurtheater in Oisterwijk ten gehore zal brengen.

De muziekprogrammering van Incubate beslaat alles van black metal tot techno en indierock tot singer-songwriters. Zo zal de invloedrijke anarcho punk/jazzband The Ex spelen en een avond cureren, speelt doomlegende Wino (Saint Vitus, The Obsessed, The Hidden Hand etc.) zowel een akoestische set als een set met zijn nieuwe improvisatieband Premonition, geven folkmuzikanten Damien Jurado en Josephine Foster acte de présence en kunnen metalliefhebbers hun hart ophalen bij Warbringer, Skeletonwitch, Liturgy en Inquisition.

Maar er zijn niet alleen maar bands te zien op het festival. Onder de meer dan 200 artiesten die Incubate op het programma heeft staan zijn ook beeldend kunstenaars, DJ’s en filmmakers.

Het programma is opgebouwd rondom het thema piraterij in de kunsten: wat mag je wel en niet kopií«ren of hergebruiken en waarom (niet)? Onder het mom van dit thema worden films vertoond van onder andere The Asylum, een Amerikaanse filmstudio die beroemd is geworden om zijn zogenaamde mockbusters, goedkope kopieí«n van Hollywood blockbusters. The Asylum’s nieuwste film Titanic II zal op Incubate zijn Europese premií¨re beleven. Ook zal er onder meer een Turkse remake van Star Trek te zien zijn en een Braziliaanse versie van Star Wars.

Tevens geí¯nspireerd door het piraten thema is het project Tilburg Ink, waarin kunstenaars gevraagd zijn ontwerpen te leveren voor tatoeages. Bezoekers kunnen deze ontwerpen tijdens het festival gratis laten zetten. De vraagt dient zich dan aan: is de tattoo een origineel kunstwerk of een kopie?

Ook de Generation Bass avonden hebben een pirateninslag: een wereldwijd netwerk van DJ’s en producers deelt via internet de nieuwste nu cumbia, kuduro, reggaeton en baile funk tracks met elkaar. Deze worden geremixed en bewerkt, met als resultaat een tropische mix van de coolste dance grooves met de heetste muziek uit de hele wereld. Enkele namen op de Generation Bass avonden zijn DJ /rupture, Headhunter, Neil Landstrumm en Daniel Haaksman.

In het Glocal project kiest Incubate voor een andere insteek. Hier laat het festival internationale artiesten werken met typisch Brabantse cultuurelementen. Zo heeft de Amerikaanse free-folk muzikant Six Organs of Admittance onlangs diverse Maria kapellen in de omgeving van Tilburg bezocht en werkt hij momenteel aan een album geí¯nspireerd op deze kapellen. Op Incubate zal hij dit nieuwe werk ten gehore brengen in de Pauluskerk in Tilburg. Ook electro-producer Dan Deacon en filmmaker Jimmy Joe Roche zijn uitgenodigd voor het Glocal project. Samen maakten zij een film op biologische boerderij ’t Schop in Hilvarenbeek. Tijdens Incubate wordt de film hier vertoond waarna Dan Deacon een knallende set zal geven. Het optreden van Black Mountain in het openluchttheater van Oisterwijk maakt tevens deel uit van het Glocal project.

Incubate vindt plaats van 12 tot 19 september 2010 in de gehele binnenstad van Tilburg, van café tot natuurtheater en popzaal tot museum. Een week passe-partout kost €45,-, dagkaarten zijn te koop vanaf €10,-.

Zie www.incubate.org voor het complete programma en meer informatie.

Deze post is geschreven door

Erik werkt bij Incubate en mag in die hoedanigheid van ons blog gebruik maken om relevante blogposts te schrijven en delen.

Ik schreef al 1 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.