Over merchandise en merchandising

LOUD FROM THE SOUTH FESTIVAL MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND

 

Persbericht: LOUD FROM THE SOUTH FESTIVAL MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND

Vol trots presenteert LOUD FROM THE SOUTH de eerste namen van de in totaal twaalf bands voor de eerste editie van het open air festival. Het heeft even geduurd maar LFTS is erin geslaagd een erg mooie selectie vast te leggen. Hoofdact is het Amerikaanse SOULFLY, met bandleider Max Cavalera die tot halverwege de jaren ’90 furore maakte met Sepultura. Maar er is meer. Naast de legendarisch Britse death/grind band CARCASS, zullen de Bay Area thrashers van LAAZ ROCKIT, de UK thrashers SABBAT, het Amerikaanse ONLY LIVING WITNESS, de Zweedse deaththrashers van DARKANE, de Duitse hardrockers MOTORJESUS, de Deense beukmachine PILGRIMZ en het Nederlandse THE LUCIFER PRINCIPLE verdeeld over twee podia acte de presence geven.

SOULFLY presenteert hun nieuwe album met een exclusieve festivalshow op LFTS en voor zowel CARCASS als SABBAT is het de enige Benelux festival show die zij dit jaar zullen doen. Voor LAAZ ROCKIT, dat van tevoren nog een nieuwe plaat uitbrengt, is het zelfs de enige Europese festival show en ONLY LIVING WITNESS gaat daar nog een keer overheen door van hun enige Europese show ook meteen de laatste in hun bestaan te maken. Dat wordt een mooi feest!

Promoter Tjerk Maas is dan ook in zijn nopjes:

”Jazeker, ik ben erg blij dat we de eerste namen kunnen aankondigen. En wat voor een namen! Op het eerste gezicht lijkt de focus van het festival op de reí¼nie bands te liggen maar veel bands leveren al langere tijd continu kwaliteitsmetal af. Zoals hoofdact SOULFLY. Die band grijpt alleen maar meer terug op de agressie van de oude Sepultura en het zal mij verbazen als er tijdens hun show ook maar een enkele bezoeker stil staat.

Daarnaast ben ik erg blij dat helden van vroeger op de eerste editie van Loud LOUD FROM THE SOUTH spelen. LAAZ ROCKIT heb ik de laatste jaren al weer een aantal shows zien doen en mijn grijns was zeker zo breed als die van zanger Michael Coons. Een van de meest besproken reí¼nies is toch wel die van CARCASS dus ik ben erg blij dat die hun enige Benelux show bij ons doen. Net als SABBAT trouwens, een band die ik vroeger nooit live heb kunnen zien. ONLY LIVING WITNESS is een persoonlijke favoriet waar het voor mij niet uitmaakte of er nu 1, 100 of 1000 mensen blij van zouden worden. Ik moest ze gewoon hebben. Kwaliteitsband DARKANE mag natuurlijk ook niet ontbreken. Die gasten moet je gezien hebben. En dan heb je natuurlijk nog de relatief jonge honden van THE LUCIFER PRINCIPLE, MOTORJESUS en PILGRIMZ. Uiteraard ook bands waarvan bij mij de zin om te headbangen bij de eerste noot al als een bom inslaat. En je wilt niet weten wat er nog meer op de planning staat. Ha ha, natuurlijk wil je dat wel maar daar zul je nog heel even op moeten wachten”¦”

En laten we vooral niet vergeten te vermelden dat er ook een datum bekend is. Het eendaagse Loud From The South Open Air festival vindt plaats op zaterdag 30 augustus in Eindhoven. Het festival terrein bevindt zich bij het Klokgebouw en NS station Eindhoven-Beukenlaan.

De voorverkoop start aanstaande zaterdag 21 juni via Ticketservice en de 150 grote postkantoren. Kaarten kosten tot 18 juli 45 euro + servicekosten, daarna 55 euro + servicekosten.

Dus ga snel een kaartje kopen en bespaar 10 euro!!!

De resterende namen worden binnen zeer korte tijd aangekondigd.

Over Loud From The South:

LFTS wordt een nieuwe merknaam in metal; jaarlijks zullen er meerdere evenementen worden georganiseerd door de partners Loud Noise en Zuid Events, met als hoogtepunt het openluchtfestival ”˜Loud from the South’ aan het eind van de zomer. Dit festival komt tegemoet aan de belangrijkste wensen van de liefhebbers: met een biertje in je hand, samen met je vrienden op een relaxte manier naar een goede metalband kijken. LFTS kiest daarbij voor 2 podia met een om-en-om programma: iedere bezoeker kan alle bands zien en hoeft geen keuze te maken uit een overvol programma met overlappende tijden.

Meer informatie is later deze week te vinden op de website van het festival: www.loudfromthesouth.com

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Geen reacties op “LOUD FROM THE SOUTH FESTIVAL MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND”

  1. Check says:

    Super, geweldige line up: Carcass rulessssssssssssssssssssss