Over merchandise en merchandising

Mooie aanbieding hoor… Shirts duurder dan normaal, verkoopt als een gek…

 

Aanbiedingen? Eerst controleren.

Ik zag zojuist op de twitters een prachtige aanbieding op Groupon: 12 of 24 Fruit of the Loom shirts, wit of zwart, met 71% korting op de ‘adviesprijs’, dus nu al vanaf 34 euro inclusief verzendkosten…

Nu; hartstikke mooie aanbieding natuurlijk, van 119 voor 34 euro! Niet gek dat deze aanbieding al meer dan 450 keer gekocht is, toch?

Als het alleen maar wáár zou zijn.

Een eenvoudige zoekopdracht op Google Shopping zou al enige twijfel moeten brengen. Zie je daar niet al “2 stuks voor 9,95”? En zelfs “vanaf € 2,11”?

Hier zie je onze standaardprijzen voor deze zelfde shirts:

Nu, let wel: deze prijzen zijn exclusief BTW en verzendkosten, en als je ‘normaal’ een offerte aan zou vragen voor 12 of 24 blanco shirts is de kans groot dat we antwoorden: “sorry, maar dat leveren we niet” (met handling erbij is het simpelweg niet interessant). Toch, bij een directe verkoop in een webshop in de oplages zoals ze via Groupon verkocht worden bij deze aanbieding mag je wat mij betreft gerust uitgaan van de 250 stuksprijs… Dan verdienen wij er écht nog wel op.

Dus, wat zou de prijs dan moeten zijn bij een aanbieding?

Nou, ik ben zo bescheiden geweest om zélf maar even een aanbiedinkje te maken, met meteen ook nog de keuze uit 3 andere kleuren, ash, heather en natural. Ik heb er ook even de geheel-uit-de-lucht-gegrepen van/voor prijs van Groupon bijgezet 🙂

Onderstaande prijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten (meteen even in onze webshop op Nie Fokke Mee Brabant gegooid, dus je kan en mag ook écht bestellen):

Overigens, mocht je liever andere kleuren, een andere oplage, of shirts met een bedrukking willen, vraag dan even een offerte aan via Bedrukte T-shirts.nl (link is rechtstreeks naar het ValueWeight shirt).

Nu is mijn bereik natuurlijk niet zo groot en zal ik niet naar de 500 bestellingen schieten, maar goed, de moraal van het verhaal: google nou even voor je ingaat op een aanbieding (en bestel je shirts gewoon sowieso via ons hahaha).

Deze post is geschreven door

Ik ben de eigenaar van Merchandise.nl. Naast dit blog (dat vakgerelateerd is) blog ik ook op Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en schrijf ik incidenteel voor Marketingfacts.nl.

Ik schreef al 344 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | Google+ | LinkedIn

Geen reacties op “Mooie aanbieding hoor… Shirts duurder dan normaal, verkoopt als een gek…”

  1. Martijn Oud says:

    Mooie aanbieding Richard, zojuist een setje besteld. Jij hoef je marge nu niet af te staan aan Groupon en ik een betere deal :).