Over merchandise en merchandising

#Stage – D-day!

 

Whisky06:45 Opstaan.
De grote dag is aangebroken. Vandaag moet ik mijn eindpresentatie geven voor mijn stagebegeleidster en mijn stageverlener. Spannend. Al het harde werk 20 weken lang komt nu uit op 1 moment waar ik het moet laten zien.

7:50 Renders.
Ik had er natuurlijk wel een goed gevoel over. Ergens dacht ik dat ik het wel zou gaan redden en om dat te vieren moest er natuurlijk wel taart zijn. Dus mijn eerste pitstop op weg naar werk was bij bakkerij Renders. Een grote lekker taart kopen!

8:20 Te vroeg.
Ik was te vroeg op werk. Dat was me nog niet vaak overkomen. Gelukkig was de baas er nog niet, dus kon ik mooi de fles whisky en de bos bloemen naar binnen smokkelen.

8:50 Doornemen.
Toch nog even de presentatie doornemen. Nogmaals goed in mijn hoofd prenten wat ik precies wil zeggen. De zenuwen begonnen nu toch wel een klein beetje te komen. Dat heb ik normaal niet zo, maar dit was toch anders. Dit was de real deal!

9:32 Te laat.
Op het moment dat ik zag dat de stagebegeleidster twee minuten te laat was, we hadden immers om 9:30 afgesproken, kwam ze net binnen lopen. Nu was het moment daar dat ik moest laten zien wat ik allemaal geleerd en gepresteerd heb.

9:36 Beginnen.
We zaten aan de tafel in de showroom. Sharon en Richard aan de ene kant, Erna, mijn stagebegeleidster, en ik aan de andere kant. De presentatie kon beginnen.

11:32 Klaar.
Bijna 2 uur later waren we pas klaar. Het gesprek verliep goed, althans ik had er een goed gevoel over. Gelukkig werd dat gevoel gedeeld en kwamen de verlossende worden uit Erna’s mond: Je hebt sowieso een ruime voldoende. Wat het uiteindelijke cijfer ging worden kon ze alleen nog niet zeggen jammer genoeg.

11:42 Taart.
Ja, dat moest en zal gevierd worden! Voor iedereen een lekker stuk taart. En om Sharon en Richard extra te bedanken een mooie bos bloemen en een fles Talisker. Dat had ik niet hoeven doen klonk het meteen. Maar dat moest ik wel doen! Ik kan bijna niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben dat ik hier stage heb mogen lopen.

Dank!

Ik heb zo onwijs veel geleerd over het bedrijfsleven, de mentaliteit die er heerst en nog zoveel meer dingen. Dat leer je niet zomaar op school. Daarvoor zul je echt ervaring moeten opdoen in de praktijk. Natuurlijk, dat weet iedereen hoor ik u zeggen, maar ik kan oprecht zeggen dat ik waarschijnlijk een van de weinige ben die zoveel nieuwe dingen heeft mogen en kunnen leren. Dit vooral door het prachtige enthousiasme waarmee Richard dingen uitlegt en te werk gaat!

Het zit er dus op, jammer genoeg. 20 fantastische weken, ze zijn voorbij gevlogen! Dit is dan ook mijn laatste blog. Mijn laatste blogstuk op Brandmerchandise.nl, maar zeker niet mijn laatste blogstuk ooit. Ik ga hiermee door, dat is een ding wat zeker is.

Mijn grote dank gaat nogmaals uit naar Richard en Sharon. Maar natuurlijk ook naar mijn collega’s Alex, Angela, Jet en Joris. En ook een naar Dirk natuurlijk!

Marnix van Kruijsdijk

Deze post is geschreven door

Stagiair bij Merchandise.nl van september 2012 tot eind januari 2013 - 3de jaars commerciële economie student aan de Avans Hogeschool te Breda

Ik schreef al 13 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.