Over merchandise en merchandising

Hello Merchandise.nl!

 

Dit is alweer de derde maandag dat ik bij Merchandise.nl mag werken, dus mijn iMac gaat weer aan en muziek klinkt hard uit de speakers. Eerste bakje koffie zit er al in en gekke tekentjes en cijfertjes beginnen voorbij te scrollen op mijn scherm. Mijn week kan weer beginnen, en ik heb er zin in!

Oh hallo…

GayaEven snel voorstellen; Gaya Kessler, web developer. Mijn taak binnen Merchandise als bedrijf zal voornamelijk de ontwikkeling van de web faciliteiten zijn. Dat wil zeggen dat ik inderdaad de websites van Merchandise.nl onder handen mag nemen en oplossingen mag verzinnen voor verschillende problemen die gebruikers op het web zouden kunnen ondervinden.

Het bedrijf van Richard kende ik al een tijdje en hield ik via social media in de gaten. Daar had ik al zo’n beetje een beeld kunnen vormen van het bedrijf en werd het me snel duidelijk dat het echt een gaaf bedrijf is. Zo kwam er op een gegeven moment een vacature op de website voor een web developer te staan, inclusief video van Red Fang!
Toen ik later een nieuwe baan ging zoeken dacht ik meteen aan Richard en stuurde ik hem een berichtje. Een paar dagen later ontmoeten we elkaar voor het eerst in het echt en na een gesprek van zo’n twee uur zijn we er uit: ik ga bij Merchandise.nl werken.

Wat ik nu precies doe

Al een tijd ben ik werkzaam als webdeveloper en heb in de loop der jaren een hoop ervaring opgedaan met het maken van websites en webapplicaties. Denk hier aan een websites in het volledige spectrum; de presentatie van een ontwerp naar de gebruiker, de interactie van gebruiker met de website, het aansturen van de invoer van een gebruiker en het verwerken van de juiste informatie. Ook ben ik op het internet beter bekend als Gaya Design, misschien een beetje verwarrend omdat mijn werk vooral development is, maar dat is een naam vooral uit het verleden.
Gaya Design is een weblog voor webdevelopers en daar schrijf ik stukken over nieuwe ontwikkelingen binnen de webdevelopment. Hier schrijf ik vooral artikelen over het inzetten van nieuwe technieken (en hoe) en uitleg over hoe verschillende dingen gerealiseerd kunnen worden. Ook ben ik een actief Twitter gebruiker, en tweet ik dagelijks over vanalles en nogwat.

Buiten al dit webdevelopment werk doe ik uiteraard nog wat andere dingen. Ik kan erg genieten van een goed metal concert en je kan me af en toe vinden in een tattooshop. Uren lang kan ik naar kunstwerken van verschillende artiesten kijken en voor een goede film ga ik graag op de bank hangen met een pilsje of een wijntje.

Wat ik bij Merchandise.nl ga doen

Omdat Merchandise.nl nogal wat websites in de lucht heeft zijn er ook verschillende plekken waar mensen aan hun informatie kunnen komen. Deze sites hebben vaak ook een winkel gekoppeld waar je producten kan kopen, samenstellen en aanvragen. Mijn taak zal zijn om nieuwe onderdelen te ontwikkelen om in te zetten op deze sites. Ook zal ik samen met mijn collega’s nieuwe websites en systemen gaan opzetten.

Buttonsmaken - Eigen button ontwerpen Een leuk voorbeeld hiervan is de button ontwerper die ik de laatste twee weken heb gemaakt voor Buttonsmaken.nl. Deze webapplicatie maakt het mogelijk voor bezoekers om hun eigen buttons samen te stellen en afbeeldingen automatisch door te laten sturen met de bestelling.
Voorheen was het zo dat na een bestelling het ontwerp gemaild werd en deze door mijn collega’s Alex en Angela in orde gemaakt werd. Nu is dit niet meer nodig en kan de klant zelf direct bepalen hoe de buttons er uit komen te zien.

Het leuke hiervan is dat we nog heel veel mogelijkheden voor deze toepassing hebben bedacht en het hier ook niet bij zal eindigen.

Richard en ik hebben al zo veel ideeën gedeeld dat ik niet eens meer weet wat we ook alweer allemaal verzonnen hebben. Er is genoeg te doen, en er is genoeg om te maken.

Als ik weer iets leuks te melden heb zal ik weer eens iets plaatsen. Ik zal proberen niet te veel technische taal te gebruiken (ik dek mezelf natuurlijk al in door “proberen” te zeggen.)

Fijne week toegewenst, voor je het weet is het alweer vier uur, bier uur.

Deze post is geschreven door

Webdeveloper bij Merchandise.nl tot 2015, zorgde voor de webontwikkelingen bij Merchandise.nl. Ik schrijf ook voor mijn eigen blog.

Ik schreef al 1 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter