Over merchandise en merchandising

Gastlessen Arentheem college te Velp

 

Enkele weken geleden ben ik benaderd door het Arentheem college te Velp met het verzoek enkele gastlessen te komen geven in de vakken Handel en Mode. Natuurlijk doe ik dat graag, en gisteren was het zover.

Gastlessen ondernemen en mode

De wekker ging al erg vroeg (5.44 uur), aangezien ik nog even langs de zaak moest om mijn ‘voorbeeldenpakket’ mee te nemen zodat ik ook e.e.a. kon laten zien.

Mijn eerste les was om 9.00 uur, en volgens het navigatiesysteem zou ik rond 8.25 arriveren, dus wat dat betreft zat alles goed. Tot ik in de buurt van Arnhem kwam, het werd drukker en drukker, en uiteindelijk kwam ik om 8.57 pas aan, net als vroeger toen ik zelf nog op school zat haha.

Ik kon direct de eerste les in; opleiding Handel. Als eerste heb ik over de geschiedenis van ons bedrijf verteld, en vervolgens waar we momenteel staan. Gezien de diversiteit aan leerlingen heb ik vooral algemeen over mijn visie op ondernemen verteld. In een klein uurtje hebben we eigenlijk zowat alle facetten van het voeren van een bedrijf behandeld; personeel, imagebuilding, PR en marketing, interne processen enzovoorts.

Daarna kon ik direct door naar de opleiding Mode, waar de vraagstelling iets minder algemeen was, aangezien de dames allemaal een carrií¨re in de kledingindustrie ambií«ren. Een voornaam onderdeel van deze les ging over maatschappelijk verantwoord ondernemen; onze (eigen) producties vinden namelijk in 90% van de gevallen plaats in gegarandeerd kinderarbeidvrije fabrieken, en daarnaast zijn we momenteel erg aan het focussen op organische katoen.

Rond elven was ik klaar. Een leerzame ervaring, zowel voor mijzelf als de leerlingen (als ik de docenten mag geloven tenminste haha).

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Geen reacties op “Gastlessen Arentheem college te Velp”

  1. Maran says:

    Hahaha, gast respect hoor, mooi gezicht maar ik zie je gezicht liever weer een keer snel in de kroeg.