Over merchandise en merchandising

Kleine (hele kleine) oplages.

 

Ik kan er simpel over zijn; die maken we niet. Uitzonderingen op de regel zijn grote stickers (+ 1000cm2) en spandoeken, maar voor de rest gelden overal minimum aantallen (die over het algemeen niet eens zo groot zijn).

Dit komt voornamelijk omdat wij gebruik maken van duurzame processen voor personalisering, die in kleine oplages vaak ontzettend duur zijn t.o.v. de alternatieven (flex- en flockprints, digitaal geprintte stickers enzovoorts).

Daarom verwijzen we de kleine aanvragen vaak door naar bedrijven als Pixum, Multishirt of JMQ (meestal JMQ, die kennen we persoonlijk en maakt ook wel eens wat voorbeelden voor ons).

Nu sprak ik zojuist een klant die één bedrukt t-shirt nodig had, maar ik was tegelijk met iets anders bezig en had het spellingsalfabet even niet paraat in de hoofdcomputer 😉

-“wee-wee-wee-punt-jee-em-ku-punt-ennel”

-“sorry?”

-“weeweewee punt Jee van Johan, Em van Marie en Ku van Aquarium, maar dan zonder ‘A'”

Deze post is geschreven door

Ik ben de eigenaar van Merchandise.nl. Naast dit blog (dat vakgerelateerd is) blog ik ook op Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en schrijf ik incidenteel voor Marketingfacts.nl.

Ik schreef al 344 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | Google+ | LinkedIn

Geen reacties op “Kleine (hele kleine) oplages.”