Over merchandise en merchandising

Vacature: webdevelopers gezocht. (Front- én backend)

 

Als jij de php-er/webdev (front-end, back-end of allround) bent die ik zoek, heb je vast al 50 vacatures gezien waarin ze naar jou op zoek zijn. Bij 30 van die vacatures heb je besloten niet te solliciteren omdat je niet wil werken voor 3 dudes met een 3-delig pak en een Lexus, bij 10 anderen dacht je: “euh, ja, ik snap dat jullie mensen zoeken, maar IK ga die troep niet oplossen” en de laatste 10 hebben misschien een mailtje van je ontvangen.

Natuurlijk ben je ook uitgenodigd op een paar van die plekken, en misschien haakte je af omdat je het ‘designteam’ zag zitten en dacht: “OMFüG, DAAR GA IK NIET MEE KUNNEN WERKEN”, of klikte het niet met de huidige übernerd. Je zit dus nog op je huidige plek, of bent tóch ergens begonnen waar je moeite hebt om je draai te kunnen vinden.

Ik hoop dat ik de oplossing voor je heb.

Je wil vast meer weten over die oplossing.

Om te beginnen moet ik heel eerlijk zijn; misschien hebben wij wel dezelfde troep die je bij anderen niet op wilde lossen. Dat komt omdat ik (Richard) vanaf dag 1 zelf de webontwikkeling doe, en ik kan echt geen regel coden (laat stáán ontwerpen, maar daar hebben we Arno voor, en die jast een ontwerp ook meteen door naar html/css).

Gelukkig heb ik enkele jaren hulp gehad van profs hier in house(bedankt nog he Gaya!!) en nog altijd wat vrienden die bijspringen als ik er zelf niet meer uitkom, en daarom ‘werkt’ vrijwel alles wat wij in de lucht hebben.

Het positieve hiervan is dat je werk zat hebt. Nog positiever is dat je geen leidinggevende hebt die denkt te weten waar die ; nou wel en niet moet staan. In het zeldzame geval dat je ergens zelf niet uitkomt kunnen we echter wel een hulplijn inschakelen.

Vraag je je al af waar je dan in hemelsnaam terechtkomt?

Nou, in Reusel, bij een bedrijf waar maar 2 soorten mensen komen werken: zij die zo weer weg zijn, en zij die niet makkelijk meer weg gaan. Als het hier klikt, dan klikt het ook. Je werkgevers (mijn vrouw Sharon en ik) hebben zelf jarenlang in loondienst gewerkt en denken een beetje een beeld te hebben van waar je als werknemer vrolijk van wordt. Ik blog daar overigens ook wel eens over, dus als je meer wil weten…

We betalen niet slecht, want niemand is blij met te weinig salaris. We investeren als bedrijf in onze mensen, onze klanten en onze leveranciers en gaan voor langetermijnrelaties.

Ons bedrijf is gestart in 2003, en we groeien ieder jaar (nog steeds ja). Als wij groeien, groeien onze mensen mee. We hebben een heerlijk riant kantoor met voldoende parkeerruimte, maar zijn helaas niet super te bereiken met het openbaar vervoer.

Heb je zelf een idee? GAAF!

We houden van ideeën, of ze nu van onszelf of van iemand in het magazijn zijn, en het uitvoeren van die ideeën. Daar ligt dus ook echt ruimte voor.

In 2003 begonnen we als (punkabilly) kledinglijn met een standje op festivals en een groothandel, in 2004 zijn we er merch bij gaan doen en door de jaren heen hebben we zo tientallen ideeën gehad die we al dan niet succesvol uitgevoerd hebben.

Je weet het pas als je het probeert, toch? Kom maar op dus!

Muziek!

Oh, en we houden van muziek. Heel veel. Van Minor Threat via Lynyrd Skynyrd tot Disfear en de legendarische grindcore formatie 5m3 (ja 5 kuub ja). Dat wil niet zeggen dat je gedwongen wordt om de nieuwe plaat van Gutalax te luisteren zodra die uitkomt, maar er kan best eens een nummertje voorbij komen.

We drinken op vrijdag om 4 uur samen een biertje terwijl we een beetje gaan YouTuben (Gutalax, heddemwir), en gaan een paar keer per jaar met z’n allen lekker eten en drinken.

Oh ja, wat JIJ moet kunnen…

Nou, ondertussen denk ik dat je wel gezien hebt dat we hier veel met WordPress, Prestashop en OpenCart doen. WordPress vinden we in principe prettig werken, dus het is handig als jij dat ook trekt. Open Cart is ooit een keuze geweest omdat Magento voor mijzelf simpelweg een stapje te hoog was, dus dat (Magento) is zeker ook een optie.

Voor Prestashop geldt zo’n beetje hetzelfde als OC, als je er mee overweg kunt, leuk, maar we zijn er niet mee getrouwd. Met Joomla gaan we er echter samen niet komen vrees ik. Nu; als jij geen open source CMS nodig hebt vind ik dat ook best, maar dan moet je me daar wel van overtuigen.

Waar het op neer komt is dat we hier aardig wat ideeën hebben, waarvan ik hoop dat jij ze uit kunt voeren. We hebben momenteel 2 topprojecten waar een bult werk voor ligt dat we op dit moment niet zelf kunnen; ons e-commerce platform Merchplanet.com en een makeover (+ uitbreiding) van BedrukteTshirts.nl (met ontwerpmodule enzovoorts).

Enfin, je kunt dingen, en je kunt laten zien dat je dingen kunt. Met javascript, php en weet ik veul. En je zet het ook live als het zo’n beetje werkt, zodat we er op kunnen gaan draaien 🙂

We moeten gewoon een keer praten.

Het moet sowieso klikken tussen jou en ons (bedrijf), dus het beste praten we een keer met elkaar. Stuur me even een goed mailtje waarin je me duidelijk maakt wie je bent en wat je kunt, of bel me op 0497 645 101. Vanuit België (want Reusel ligt zowat tegen de grens en Vlamingen zijn zéér welkom, dan heeft Angela eindelijk ook versterking) is dat +31 497 645 101.

1 Ei is geen ei.

Misschien wel het mooiste van dit hele verhaal: we zoeken het liefst gewoon 2 man tegelijk (zelfs over 3 is te praten). Dus als jij nou denkt: “ja maar ho eens even ik zit al jaren op den twittert en de slack met een dude te lullen over muziek en wil eigenlijk wel eens met hém samenwerken”, kom dan gewoon gezellig met z’n tweeën 😉

Mag ook gerust ’s avonds of in het weekend, als je dat handiger vindt ivm je huidige baan.

Help jij ons zoeken? Dan kun je voor 5 meiers merch voor je band (of vereniging, of bedrijf) verdienen!

We hebben een beetje hulp nodig bij het vinden van de juiste mensen voor ons bedrijf. Daarom gaan we degene die ons helpt de webdevs te vinden die we zoeken te belonen met merchandise voor 500 euro exclusief BTW aan items voor zijn/haar bedrijf/band/vereniging, die wij dan dus produceren en leveren.

Belangrijk is dat we uit ervaring weten er pas écht achter te komen of iemand bij ons past nadat ie een tijdje op z’n plek zit. Daarom werken wij in principe met kennismakingscontracten van 4 maanden, wat dan ook de uiterlijke termijn is waarna we je prijs uit zullen keren.

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn