Over merchandise en merchandising

Vacature: PHP-er / webdeveloper gezocht.

 

Update: Breng jij bij ons die CodeKoning binnen die we zoeken? Dan krijg jij van ons een 32gb “New” iPad (WiFi), óf je mag voor 600 euro (EX BTW) aan items laten maken voor je bedrijf/vereniging/band. Lees onderaan de vacature verder voor de exacte voorwaarden.

Update op update: We hebben ‘m! Meet Gaya.

Als jij de php-er/webdev bent die ik zoek, heb je vast al 50 vacatures gezien waarin ze naar jou op zoek zijn. Bij 30 van die vacatures heb je besloten niet te solliciteren omdat je niet wil werken voor 3 dudes met een 3-delig pak en een Lexus, bij 10 anderen dacht je: “euh, ja, ik snap dat jullie mensen zoeken, maar IK ga die troep niet oplossen” en de laatste 10 hebben misschien een mailtje van je ontvangen.

Natuurlijk ben je ook uitgenodigd op een paar van die plekken, en misschien haakte je af omdat je het ‘designteam’ zag zitten en dacht: “OMFüG, DAAR GA IK NIET MEE KUNNEN WERKEN”, of klikte het niet met de huidige übernerd. Je zit dus nog op je huidige plek, of bent tóch ergens begonnen waar je moeite hebt om je draai te kunnen vinden.

Ik hoop dat ik de oplossing voor je heb.

Je wil vast meer weten over die oplossing.

Om te beginnen moet ik heel eerlijk zijn; misschien hebben wij wel dezelfde troep die je bij anderen niet op wilde lossen. Dat komt omdat ik (Richard) al vanaf dag 1 zelf de webontwikkeling doe, en ik kan echt geen regel coden (laat stáán ontwerpen). Gelukkig heb ik wat vrienden die bijspringen als ik er zelf niet meer uitkom, en daarom ‘werkt’ vrijwel alles wat wij in de lucht hebben. We hebben overigens ook nog wat hobbyprojectjes (zoals HeavyMetalHolidays bijvoorbeeld) en nog een hele stapel ideeën.

Het positieve hiervan is dat je werk zat hebt. Nog positiever is dat je geen leidinggevende hebt die denkt te weten waar die ; nou wel en niet moet staan. In het zeldzame geval dat je ergens zelf niet uitkomt kunnen we echter wel een hulplijn inschakelen.

Vraag je je al af waar je dan in hemelsnaam terechtkomt?

Nou, in Bladel, bij een bedrijf waar maar 2 soorten mensen komen werken: zij die zo weer weg zijn, en zij die niet makkelijk meer weg gaan. Als het hier klikt, dan klikt het ook. Je werkgevers (mijn vrouw Sharon en ik) hebben zelf jarenlang in loondienst gewerkt en denken een beetje een beeld te hebben van waar je als werknemer vrolijk van wordt. Ik blog daar overigens ook wel eens over, dus als je meer wil weten…

We betalen niet slecht, want niemand is blij met te weinig salaris. We investeren als bedrijf in onze mensen, onze klanten en onze leveranciers en gaan voor langetermijnrelaties. We houden van ideeën, of ze nu van onszelf of van Jet in het magazijn zijn, en het uitvoeren van die ideeën. (Overigens, als jij je beter voelt dan Jet die in het magazijn werkt, solliciteer maar gewoon niet).

Ons bedrijf is gestart in 2003, en we groeien ieder jaar (nog steeds ja). Als wij groeien, groeien onze mensen mee.

We drinken op vrijdag om 4 uur samen een biertje, en gaan een paar keer per jaar met z’n allen lekker eten en drinken.

het team van Merchandise.nl

Dit zijn wij, vlnr Sharon, Richard, Angela, Sil (helaas niet meer bij ons werkzaam), Jet, Alex en Joris.

Oh ja, wat JIJ moet kunnen…

Nou, ondertussen denk ik dat je wel gezien hebt dat we hier veel met WordPress en OpenCart doen. Dat vinden we in principe prettig werken, dus het is handig als jij dat ook trekt. Mocht je meer een Magento-mannetje zijn, prima, maar met Joomla gaan we er samen niet komen vrees ik. Nu; als jij geen open source CMS nodig hebt vind ik dat ook best, maar dan moet je me daar wel van overtuigen.

Waar het op neer komt is dat ik aardig wat ideeën heb, waarvan ik hoop dat jij ze uit kunt voeren. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld importmodules waar door we Excelsheets met producten gemakkelijk toe kunnen voegen op websites, rekenmodules die op basis van aantallen en kleuren op onze sites kunnen laten zien wat het kost (hebben we ook al klaar in Excel), uploadmodules om online ontwerpen te kunnen insturen (en direct een voorbeeld te kunnen zien) enzovoorts.

Wat jQuery en CSS kennis heb je sowieso wel denk ik. Oh en mócht je toevallig ook wat met smartphone apps hebben zitten spelen, die willen we echt héél graag een voor HeavyMetalHolidays bijvoorbeeld. Het zou mooi zijn als je een VPS kunt beheren en wat van migraties afweet.

We moeten gewoon een keer praten.

Het moet sowieso klikken tussen jou en ons (bedrijf), dus het beste praten we een keer met elkaar. Stuur me even een goed mailtje waarin je me duidelijk maakt wie je bent en wat je kunt, of bel me op 0497 555 320. Vanuit België (want Bladel ligt zowat tegen de grens) is dat +31 497 555 320.

Update op update: We hebben ‘m! Meet Gaya.

Help jij ons zoeken? Dan kun je een New iPad 32GB WiFi verdienen!

We hebben een beetje hulp nodig bij het vinden van de juiste man voor ons bedrijf. Daarom gaan we degene die ons helpt de webdev te vinden die we zoeken te belonen met óf een New iPad 32gb WiFi, óf voor 600 euro exclusief BTW aan items voor zijn/haar bedrijf/band/vereniging, door ons te produceren en leveren.

Belangrijk is dat we uit ervaring weten er pas écht achter te komen of iemand bij ons past nadat ie een tijdje op z’n plek zit. Daarom werken wij in principe met kennismakingscontracten van 3 maanden, wat dan ook de uiterlijke termijn is waarbinnen we je prijs uit zullen keren.

Update op update: We hebben ‘m! Meet Gaya.

Deze post is geschreven door

Ik ben de eigenaar van Merchandise.nl. Naast dit blog (dat vakgerelateerd is) blog ik ook op Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en schrijf ik incidenteel voor Marketingfacts.nl.

Ik schreef al 337 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | Google+ | LinkedIn

2 reacties op “Vacature: PHP-er / webdeveloper gezocht.”

 1. Maikz says:

  Aloha,
  ik kreeg deze link van mijn nichtje omdat zij van mening was dat wij elkaar wellicht kunnen helpen.
  Ik ben een zwaar creatieve ontwerper die ook regelmatig met flash werkt.
  En voor een leek is alles met grafisch, web of tekenen in de titel iets voor mij. Helaas ben ik niet de php-er/webdev die jullie zoeken.
  Maar omdat dit stukje tekst mij meerdere malen aansprak, kon ik het toch niet laten om jullie mijn gegevens door te geven.
  Dus mochten jullie in de toekomst verlegen zitten om wat creatief talent, denk dan eens aan Maikz. Op mijn website vind je verder al mijn gegevens.
  Bedankt voor je aandacht en succes met het vinden van die juiste persoon!

 2. Richard says:

  thanks!

  Nu is ons netwerk aan designers natuurlijk aardig uitgebreid (ook al zou je dat aan de layouts van de meeste van onze sites niet zeggen haha), maar mocht je het leuk vinden dan kun je jezelf bijv. ook aanmelden op onze dochtersite waar we een overzicht aan ontwerpers hebben: http://merchsupply.com/merchandise/services/artwork/

  Wie weet nemen we in de toekomst zelf ook nog eens contact met je op 😉

Geef je mening!