Over merchandise en merchandising

We zijn finalist in de Zibb Business Challenge!

 

Natuurlijk nog even semi-professioneel mijn notities doornemen voor de presentatieVrijdag jl. was het zover; ik moest een presentatie over ons bedrijf geven in de NS Hispeed Businesslounge op Amsterdam Centraal, voor een finaleplek in de Zibb Business Challenge.

Natuurlijk was de rit er naar toe een hel… Op vrijdagmiddag zowat de hele A2 over, ik kan me prettigere dingen voorstellen. Helaas was de trein nemen geen optie omdat we (Tom was meegereden om verslag te doen aan het thuisfront) nog wat spullen voor Incubate op zouden gaan halen. Gelukkig kunnen we ons altijd nog achter het welbekende Brabants kwartiertje verschuilen.

Enfin, een uurtje later dan gepland kwamen we dan toch aan, en ik moet zeggen dat ik ondertussen aardig nerveus was. Als eerste stond er een gesprek met Michel Hoetmer van Salesquest op het programma, even orií«nterend van gedachten wisselen is altijd welkom natuurlijk.

Tijd voor mijn presentatie!

Daarna was het zover; ik moest aan mijn presentatie beginnen. In principe was er een kwartier ingeruimd om jezelf en je bedrijf aan de jury voor te stellen, en nog wat vragen te beantwoorden. Hoewel ik achteraf niet echt tevreden was over het verloop kwam ik toch met een redelijk goed gevoel weer naar buiten. Vervolgens was het tijd voor broodjes, een biertje en een interview, terwijl nog enkele andere kandidaten hun presentatie deden en de jury zich beraadde over wie de 4 finalisten gingen worden.

gesprek met Michel Hoetmer van Salesquestvoor de 2e keer een interview met Kim LoohuisBavaria 8.6 was ons bier naar keuze in de NS Hispeed businessloungesmakelijke broodjes bij de Zibb Business Challenge

Het uur van de waarheid; de uitslag!

Rond 18.00 was de jury klaar met overleggen en kwamen ze ons ‘verlossen’. Het was nog even spannend, want ik werd als laatste omgeroepen, maar we zitten erbij dus! Even alle finalisten op een rijtje:

Medefinalisten; alvast veel succes bij het verdere verloop van de challenge!
nog even nababbelen na de bekendmaking van de finalisten
Aanstaande vrijdag hebben we een borrel met briefing over de challenges, en ik verwacht dat je de komende dagen ook wel een verslag van de presentaties op de website van de Zibb Business Challenge zult kunnen vinden.

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Geen reacties op “We zijn finalist in de Zibb Business Challenge!”

 1. David says:

  Van harte dude! Zeer verdiend!

 2. Laurens says:

  Nice man!!! en nu afmaken 🙂

 3. Sharif Khalladi says:

  Richard,

  Van harte gefeliciteerd met je finale plaats!

  We hebben hoge verwachtingen van jullie allen en ik wens je hierbij dan ook veel succes!

  Sharif

 4. Richard says:

  Nieuwsbericht Zibb:

  Finalisten zibb Business Challenge bekend

  Vier ondernemers mogen zich finalist van de zibb Business Challenge 2009 noemen. De keuze van de jury viel afgelopen vrijdag op Richard Theuws, Christien Munters, Rolf Rook en Dennis Vis. Acht ondernemers presenteerden in de comfortabele NS Hi-Speed Lounge op Amsterdam Centraal Station hun plannen voor de jury. De groeidoelstellingen, ambities en overtuigende presentaties bepaalden welke vier ondernemers strijden om de hoofdprijs ter waarde van 50.000 euro.

  Groeidoelstelling

  De vier finalisten voeren samen met hun businessclub in twaalf weken drie opdrachten, de zogenoemde battles, uit. De battles staan volledig in het teken van de groeidoelstellingen van de ondernemers. Criteria voor de doelstellingen: meer bekendheid voor het product of dienst, meer klanten en een hogere omzet. De eerste battle, de PR Battle, word gepresenteerd op 25 september. Hierin creí«ren de ondernemers zoveel mogelijk meetbare media exposure. De tweede battle is de Sales Battle, die gepresenteerd wordt op 16 oktober. Deze battle staat in het teken van het organiseren van een sales actie om meer omzet te boeken. De derde battle is de Vrije Battle waarin de ondernemers de laatste kans krijgen om hun groeidoelstelling te behalen. Deze battle wordt op 6 november gepresenteerd.
  De finale vindt plaats op 27 november, waar de ondernemers nog een geheime crisisopdracht uitvoeren. Op deze dag wordt ook de winnaar van de zibb Business Challenge 2009 bekendgemaakt.

  De battles en de finale worden gepresenteerd door tv-persoonlijkheid en ondernemer Jack van Gelder. Geí¯nteresseerden kunnen bij de battles en finale aanwezig zijn. Aanmelden kan hier. De ondernemers zijn te volgen via hun blog op de website http://www.businesschallenge.nl.

  Ikzelf blog natuurlijk ook nog gewoon hier op Brand Merchandise!