Over merchandise en merchandising

6 redenen om WordPress te gebruiken.

 

wp_logo
Zoals je ondertussen wellicht wel begrepen hebt, voeren wij diverse sites. De meeste van deze sites draaien op WordPress, een gratis platform, origineel bedoeld voor weblogs. WordPress (WP) is echter dusdanig uitgebreid en handig, dat het (voor ons) in de meeste gevallen voldoende mogelijkheden biedt om snel sites ‘uit te rollen’.

Overigens, vast 2 belangrijke tips vooraf;
Content is King. Je kunt een mooie site hebben die goed werkt, maar als je teksten belabberd zijn (schrijffouten, onlogisch, enzovoorts) zullen veel bezoekers (én zoekmachines) snel afhaken. Zorg dus voor goede inhoud, of huur een SEO copywriter om de inhoud voor je te schrijven.
Wat is een koning zonder onderdanen? Met een goede site en goede teksten ben je er nog niet; je moet ook bezoekers hebben natuurlijk. Zorg daar dus voor (linkbuilden, bloggen, enz.) en huur eventueel een specialist op het gebied van zoekmachine optimalisatie in.

Goed, verder met de 6 redenen om WordPress te gebruiken:

 • Gratis en snel geí¯nstalleerd – Het kost dus niks, en installeren is werkelijk een kwestie van 5 minuten.
 • Duizenden themes – Als je een beetje zoekt op Google kun je zo duizenden (gratis) ‘themes’ voor je site vinden. Ben je iets veeleisender, kijk dan bijvoorbeeld bij StudioPress voor een theme met meer mogelijkheden (Festivalbandje.nl is bijvoorbeeld gebouwd op een StudioPress theme, dit blog is een eigen ontwerp op het stramien van datzelfde theme). Mocht je toch liever zélf een theme bouwen, dan zijn ook daar gemakkelijke stap-voor-stap handleidingen voor te vinden. Van onze sites zijn bijvoorbeeld Merchsupply.com en Spandoeklatenmaken.nl zelf gebouwd.
 • Meer functionaliteit nodig? Plugins – Omdat WP populair, gratis en open source is, werken duizenden programmeurs continu aan plugins om WP te verbeteren. Webshops, contactformulieren, slideshows, gallerys, het is allemaal te vinden, en vaak ook te combineren. Kijk bijvoorbeeld eens bij Yoast.com; zijn plugins draaien op vrijwel al onze sites, en hij bouwt soms ook plugins op maat voor ons.
 • Google <3 WP – WP zit dusdanig goed in elkaar dat zoekmachines de weg niet kwijtraken en je daardoor dus betrekkelijk gemakkelijk hoger scoort dan bij het gebruik van een ander platform.
 • Eenvoudig in gebruik – De “backend” van WP is dusdanig gemakkelijk dat je er snel en goed mee leert werken. Het toevoegen van pagina’s, posts en links wijst eigenlijk allemaal zichzelf.
 • Continu updates – Aangezien WP open source is werken er continu mensen om het te verbeteren. Beveiliging tegen hacks, up to date functionaliteit, meer mogelijkheden, en ga zo maar door. Het mooiste is dat deze ook nog eens automatisch zichtbaar worden en je dus alleen maar op “upgrade now” hoeft te klikken om ze door te voeren.

(zie ook Stan Lenssen’s “Waarom WordPress? 10 argumenten”)

Kortom; WordPress biedt in veel gevallen (meer dan) voldoende mogelijkheden om als platform voor je website te gebruiken. Op dit moment is er bij ons maar 1 website waarvoor WP niet ideaal is en die we dus bij een bureau in ontwikkeling hebben. In de toekomst willen we overigens ook met Magento gaan werken, maar daar weet ik nog niet voldoende over om er al meer over te vertellen.

Aanvullingen? Commentaar? Gooi ze in de comments!

Deze post is geschreven door

Ik ben de eigenaar van Merchandise.nl. Naast dit blog (dat vakgerelateerd is) blog ik ook op Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en schrijf ik incidenteel voor Marketingfacts.nl.

Ik schreef al 344 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | Google+ | LinkedIn

1 reactie op “6 redenen om WordPress te gebruiken.”

 1. Stan Lenssen says:

  Hallo Richard,
  Dank voor het vermelden van de link. Dit waardeer ik zeer. Ook ik ben overigens erg blij met WordPress. Het is inderdaad een uitstekend CMS, waarmee je professionele, volwassen websites kunt bouwen. Niet voor niets inmiddels de wereldstandaard voor bloggers.
  Succes met de zaken.