Over merchandise en merchandising

Pins van gestempeld brons? wat is dat dan?

 

Pins kunnen op verschillende manieren gemaakt worden; zo heb ik al eens een artikel over gegoten pins (mét filmpje) geschreven en onlangs heb ik uitgelegd hoe driedimensionale pins van engeltjestin gemaakt worden.

De volgende die ik behandel is “gestempeld brons”. Hiervoor dient een stalen mal gemaakt te worden, met gietmal en stempelpons. Helaas heb ik geen afbeeldingen bij de hand van het productieproces, maar hieronder de verschillende mallen en het eindproduct.


de “kale” mal met afbakening van de daadwerkelijke afmeting van de speldjes.
een stempelmal waarvan een bronzen speldje gemaakt wordt.

Van onder naar boven; stempelmal, gietmal en stempelpons:
complete mal

Na het stempelen hebben we slechts het basisproduct klaar; vervolgens wordt er nog een finishing aangebracht (vaak door galvanisatie) en een emaillering (zie het filmpje dat in de eerste alinea genoemd wordt).

het eindresultaat:
een gestempeld bronzen speldje

Als jij ook pins zou willen laten maken kun je deze natuurlijk bestellen via onze pins & speldjes pagina

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Reacties zijn gesloten.