Over merchandise en merchandising

De productie van een custom-made premium, van A tot Z; Luxor Live openers.

 

Enige tijd geleden werden we gebeld door Suzanne van Luxor Live; het nieuwe cultuurpodium van Arnhem. We hebben in het verleden al enkele keren voor hun gewerkt, maar nu waren ze voor de Noorderslag goodie-bag op zoek naar een bijzonder premium.

Gezien het feit dat ze de op handen zijnde opening van Luxor Live wilden aankondigen, ging de voorkeur uit naar een luxe opener met hun logo:

logo Luxor Live

De gewenste oplage was groot genoeg voor een customproductie, en dus leek het Suzanne en mij ook een prima plan om als optie een schets te maken van een opener van hun logo; die er als volgt uitzag;

schets custom premium Luxor Live

Aangezien de schets enthousiast ontvangen werd konden we verder met stap 2; het maken van een werktekening. Hierop staan alle maten aangegeven alsmede de dikte. De materiaalkeuze was overigens al op aluminium gevallen.

Na goedkeuring van de werktekening starten wij met de productie van een proefmodel en kunnen we ondertussen verder met andere aspecten zoals de verpakking. In dit geval was het de bedoeling een luxe premium te presenteren en moest de verpakking een volledig bedrukt geschenkdoosje worden.

Een dag of 10 later was het proefmodel van de custom opener klaar en hebben we dit ter controle naar Luxor Live gezonden. Er waren enige aanpassingen; ze wilden graag blank aluminium en een sleutelring door de basis zodat de opener als sleutelhanger gebruikt kon worden.

Tussentijds hebben we nog controlefoto’s gestuurd met deze aanpassingen, om (nét op tijd voor Noorderslag) het complete product te leveren:

Het custom premium voor Luxor Live in op maat geproduceerde geschenkverpakking

afbeelding custom gadget voor Noorderslag (opener Luxor Live)

Deze post is geschreven door

Ik ben de oprichter en voormalig eigenaar van Merchandise.nl. Momenteel ondersteun ik de nieuwe eigenaars 1-2 dagen per week om resultaten te boeken op internet en het meest uit hun diverse websites te halenl. Je kunt meer over mijn diensten lezen op mijn eigen website Theuws.com. Daarnaast geef ik workshops en heb ik met vier compagnons de hardste businessclub van Nederland, de Metal BusinessClub!

Ik schreef al 346 posts op Brand Merchandise.

Volg mij: Twitter | LinkedIn

Geen reacties op “De productie van een custom-made premium, van A tot Z; Luxor Live openers.”

  1. Mark Albert says:

    Chic ding!